Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:37 | 30/08/2017

Ένας αστυνομικός στο Χιούστον πέθανε την ώρα που προσπαθούσε να φτάσει στην εργασία του προκειμένου να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις διάσωσης πολιτών από την τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της αστυνομίας της τέταρτης πολυπληθέστερης πόλης των ΗΠΑ.

Όπως ανέφερε ο Αρτ Ασιβίντο, ο Στιβ Πέρες, που εργαζόταν 34 χρόνια στην αστυνομία, πνίγηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στον δρόμο μεταξύ της οικίας του, που βρίσκεται σε ένα προάστιο του Χιούστον, και του αστυνομικού τμήματος όπου εργαζόταν. «Πέρασε δυόμιση ώρες προσπαθώντας με όλες του τις δυνάμεις να φτάσει στην εργασία του», επεσήμανε ο Ασιβίντο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Δεν κατάφερε να βρει τρόπο διαφυγής» πρόσθεσε. 

Μια ομάδα δυτών με τη βοήθεια εθελοντών εντόπισε χθες Τρίτη το πρωί το πτώμα του αστυνομικού σε μια υπόγεια διάβαση βάθους πέντε μέτρων που είχε πλημμυρίσει.

[custom:google-ads]

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί τέσσερις θάνατοι από την έλευση την Παρασκευή της τροπικής καταιγίδας Χάρβεϊ στο Τέξας. Ωστόσο πληροφορίες μέσων ενημέρωσης κάνουν λόγο για έως και 20 νεκρούς, αν και ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ενώ οι αρχές αναμένουν και τα αποτελέσματα νεκροψιών για να αποφανθούν αν όλοι οι θάνατοι αυτοί συνδέονται με τον Χάρβεϊ.

Εκκένωση συνοικίας γύρω από χημικό εργοστάσιο

Στο μεταξύ, οι κάτοικοι της κομητείας Χάρις στο Τέξας που ζουν σε ακτίνα 2,4 χιλιομέτρων από ένα χημικό εργοστάσιο του γαλλικού ομίλου Arkema απομακρύνθηκαν προληπτικά από τις εστίες τους λόγω του κινδύνου πυρκαγιάς ή έκρηξης.

«Πρόκειται μόνο για ένα προληπτικό μέτρο», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής των πυροσβεστών της κομητείας.

Ο όμιλος Arkema προειδοποίησε την κομητεία για «την πιθανή αντίδραση ορισμένων από τα χημικά προϊόντα που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου».

«Ενδεχομένως η χημική αντίδραση μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά στο εργοστάσιο, κάτι που θα οδηγούσε στην παραγωγή μεγάλης ποσότητας μαύρου καπνού», αναφέρει η ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

www.naftemporiki.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis