Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:13 | 24/03/2018

Στην Ορεστιάδα βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Ο κ. Τόσκας επισκέφθηκε την περιοχή με αφορμή την εκπροσώπηση της κυβέρνησης στην περιοχή της Θράκης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και αύριο θα παραστεί εκ μέρους της κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου στην Κομοτηνή.

Στην Ορεστιάδα ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τους αστυνομικούς ενώ έκανε και δηλώσεις στα μέσα.

Αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Τόσκας είπε: “Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει τα θέματα που έχουν σχέση με την κυριαρχία της χώρας όπως γίνεται αυτή τη στιγμή με την αποφασιστικότητα που χρειάζεται. Θα διασφαλίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα συμφέροντά μας και τα σύνορά μας και σε ό,τι αφορά τα ζητήματα που απασχολούν ιδιαίτερα αυτή την περιοχή”.

Για το ζήτημα των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές δήλωσε:“Εμείς κάνουμε ότι πρέπει προκειμένου να επιστρέψουν οι άνθρωποι το συντομότερο στον τόπο. Υπάρχει αυτή τη στιγμή η πίεση, η διεθνής πίεση υπάρχουν οι διμερείς ενέργειες, υπάρχει πίεση περισσότερη από όσο θα μπορούσε να φανταστεί κανείς απέναντι στην Τουρκία η οποία επιτέλους θα πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να σεβαστεί και τις πρακτικές που εφαρμόζονταν εδώ και χρόνια στα μικρά αυτά τα λάθη, τα οποία και εγώ όταν υπηρετούσα στην περιοχή έχω δει σε αρκετές περιπτώσεις και τα οποία λύνονταν σε πολύ χαμηλό επίπεδο, και αυτό είναι προς το συμφέρον και της γειτονίας των χωρών και προς το συμφέρον της Τουρκίας, να μπορεί να λύνει με τον τρόπο που πρέπει τα διάφορα ζητήματα που αναπόφευκτα συμβαίνουν στις συνοριακές περιοχές“.
[custom:google-ads]
Ο κ. Τόσκας ακόμα ανέφερε πως μίλησε τηλεφωνικώς με τους γονείς των στρατιωτικών, συγκεκριμένα με τον κ. Κούκλατζη, και του περιέγραψαν το πόσο καλό ηθικό έχουν τα παιδιά ενώ από πλευράς του του εξέφρασε την συνεχή ετοιμότητα προκειμένου να υποστηρίξουν και τις οικογένειες και τα παιδιά αλλά και τα συμφέροντα της χώρας.

Απαντώντας στην ερώτηση του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ για το αν πρόκειται να υπάρξει μεγαλύτερη στελέχωση των τμημάτων της περιοχής αναφορικά με την τροπολογία κατά με την οποία οι αστυνομικοί θα μπορούν να υπηρετούν στον τόπο καταγωγής τους ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέροντας την συνάντηση με τους συνδικαλιστές αστυνομικούς της περιοχής απάντησε: “θα κάνουμε προσπάθεια για ενίσχυση ειδικά εδώ του Βορείου Έβρου που δέχεται ιδιαίτερο βάρος λόγω των πιέσεων των μεταναστευτικών ροών“.

Απαντώντας σχετικά με την είδηση που γνωστοποιήθηκε από τα τουρκικά μέσα πως βρέθηκαν σχεδιαγράμματα στα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών:”Δεν έχω να πω τίποτα σε ότι αφορά διαδικασίες οι οποίες είναι σε εξέλιξη και δεν πρέπει να πούμε τίποτα. Πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα οδηγηθούν σε έξοδο καλή αλλά θα πρέπει όπως είπα και πριν η Τουρκία να συνεργαστεί στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και να συνεργαστεί σύντομα“.


 

Διαβάστε περισσότερα στο radioevros.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis