Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:32 | 11/02/2016

Να αποσείσει κάθε ευθύνη από το υπουργικό του κουστούμι αναφορικά με τις αλλεπάλληλες επιθέσεις κουκουλοφόρων με μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε ο κ. Νίκος Τόσκας στην Βουλή.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη   απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Θεόδωρου Παπαθεοδώρου υποστήριξε ότι  «δεν θα πρέπει να βλέπουμε το θέμα υποκριτικά και να λέμε ότι έγιναν οι επιθέσεις το τελευταίο διάστημα. Είναι ένα πρόβλημα διάρκειας χρόνων».

Προσπαθώντας δε να μετακυλίσει την ευθύνη στην «Χαριλάου Τρικούπη» είπε ότι το υπουργείο έχει διαθέσει συνολικά 17 αστυνομικούς για την ασφάλεια του κτηρίου και πρόσθεσε «Αν δεν τους χρησιμοποιεί και χρησιμοποιεί έναν είναι δικό τους θέμα».

Από την πλευρά του ο κ. Παπαθεοδώρου του επισήμανε ότι κατά την τελευταία επίθεση, κινδύνευσε ο βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης υποστηρίζοντας πως «ανικανότητα του υπουργείου επικίνδυνη. Η αδράνεια είναι όχι απλά σκανδαλώδης αλλά επικίνδυνη. Γιατί η αστυνομία είναι πάντα απούσα κατά τις επιθέσεις;».

Ο κ. Τόσκας απάντησε ότι αν και υπάρχει και η αντίληψη ότι «η διόγκωση των δυνάμεων προσελκύει τις επιθέσεις» και υπάρχουν και παράπονα κατοίκων, πάντα υπήρχε παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων η οποία αυξανόταν όταν σημειωνόταν ένταση. Όσον αφορά τα τελευταία ανησυχητικά κρούσματα είπε ότι «ζητήθηκε να αυξηθεί η παρουσία και την αυξήσαμε». Εκτός αυτών, ο υπουργός είπε ότι έχουν διατεθεί για φύλαξη πρώην πολιτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, 103 αστυνομικοί και 13 οχήματα και στην ΝΔ έχουν διατεθεί 61 αστυνομικοί.

 

 

http://www.protothema.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis