Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:46 | 22/02/2017

«Η κατάσταση στο Ωραιόκαστρο εξομαλύνεται» δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», για τα επεισόδια, που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, με αφορμή την αντίδραση μελών ακροδεξιάς ομάδας στη φοίτηση εννέα παιδιών προσφύγων.

 

«Πιστεύω ότι δε θα συνεχιστούν τα επεισόδια, νομίζω ότι πήραν το μάθημά τους και με την εντολή του εισαγγελέα για την εφαρμογή του αντιρατσιστικού νόμου, που πολύ καλώς εφαρμόστηκε και συνελήφθη και κάποιος που παρέβη αυτόν τον νόμο. Είμαστε αποφασισμένοι μέσα στο πλαίσιο των νόμων και σε συνεργασία με τις εισαγγελικές Αρχές να εφαρμόσουμε ό,τι προβλέπεται, χωρίς καμία ανοχή σε αυτούς, οι οποίοι ντροπιάζουν και την ιστορία μας, αλλά παραβαίνουν και τον νόμο. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει το δικό τους» επισήμανε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να καταλάβουν αυτοί οι λίγοι πλέον ότι στην Ευρώπη, εκεί που δημιουργήθηκαν τα προβλήματα, δημιουργήθηκαν ακριβώς επειδή απομονώθηκαν άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων. Τα παιδιά αυτά, που οι γονείς τους τα πήραν για να σωθούν από δύσκολες καταστάσεις, θα πρέπει να μάθουν τα ελληνικά γράμματα, γιατί θα πρέπει να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία και να ζήσουν ομαλά, πέρα από μίσος. Έφυγαν μακριά από μίσος για να γλιτώσουν, δεν ήλθαν για να αντιμετωπίσουν άλλο μίσος».

Ερωτηθείς σχετικά με τον θεσμό του αστυνομικού της γειτονιάς ο κ. Τόσκας εξήγησε ότι σκοπός είναι «να διευκολύνει την καθημερινότητα του πολίτη σε απομακρυσμένες περιοχές, σε μικρούς δήμους, χωριά, όπου είναι μακριά τα αστυνομικά τμήματα, ούτως ώστε κάποιος άνθρωπος που δεν μπορεί, δε χρειάζεται να μετακινηθεί μακριά για βασικές διευκολύνσεις, βασικές ανάγκες». «Δεν είναι μόνο οι διευκολύνσεις, είναι ότι έρχεται ο αστυνόμος πολύ κοντά με τον πολίτη και ο πολίτης με τον αστυνόμο και οι διαχωριστικές γραμμές σπάνε» πρόσθεσε.

Ο αν. υπουργός γνωστοποίησε ακόμη ότι από τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει η πρακτική εκπαίδευση στην χρήση του στόλου έξι drones -τριών της αστυνομίας και τριών μικρότερων της πυροσβεστικής- τα οποία θα αξιοποιηθούν στην πρόληψη πυρκαγιών, στον έλεγχο κυκλοφορίας σε μεγάλες εθνικές οδούς αλλά και για έλεγχο συνόρων. «Υπήρχαν κάποια τεχνικά προβλήματα με την εταιρεία κατασκευής, θα ξεκινήσει και η πρακτική εκπαίδευση, προχωράμε και σε συνεννόηση με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας την επίλυση κάποιων ζητημάτων» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την ανανέωση του στόλου οχημάτων και μοτοσικλετών της αστυνομίας, ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι «είναι σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα με χρήματα ευρωπαϊκά, τα οποία εκτρέψαμε από άχρηστους σκοπούς, προκειμένου να πάρουμε να αρχίσουμε σιγά-σιγά να αλλάζουμε τον στόλο της αστυνομίας». «Το καλοκαίρι, εάν δεν υπάρξουν ενστάσεις, πιστεύω θα έχουμε έναν αριθμό γύρω στα 500 οχήματα και μοτοσικλέτες. Δεν είναι πολλά. Κάνουμε μία αρχή και ψάχνουμε κι άλλα χρήματα να τα εκτρέψουμε σε αυτή την κατεύθυνση» διευκρίνισε.

Γνωστοποίησε, τέλος, πως το ερχόμενο καλοκαίρι θα επαναληφθεί το πρόγραμμα επιτήρησης με ελικόπτερα της αστυνομίας του οδικού δικτύου που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Χαλκιδική, ενώ θα αξιοποιηθεί και το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής για αεροδιακομιδές ασθενών.

 

news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis