Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:43 | 16/11/2016

Θα το πούμε: με βάση τα trailers, νομίζουμε ότι θα γουστάρουμε πολύ την ελαφρότητα αυτής της τρελής ταινίας.

Τι κοινό μπορεί να έχει το αμερικάνικο metal συγκρότημα Slipknot με τις cult ταινίες δράσης Crank με τον Jason Statham; Οι δημιουργοί του συγκροτήματος και της ταινίας ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προσαρμογή του υπέρ-βίαιου κόμικ Officer Downe σε μία live-action ταινία.

Ειδικότερα, ο Shawn Crahan, ιδρυτής των Slipknot και ο Mark Neveldine, ένας εκ των σκηνοθετών και σεναριογράφων των ταινιών Crank 1 και 2, συνεργάζονται για να μεταφέρουν το graphic novel Officer Downe, του γνωστού για τη δουλειά του σε κόμικ της Marvel (Cable, X-Men, Hulk κ.α.) και της DC (The Flash, Superman κ.α.) συγγραφέα, Joe Casey, στη μεγάλη οθόνη.

Ο Crahan, ειδικότερα, θα κάθεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη, για πρώτη φορά σε ταινία μεγάλου μήκους, με τον Neveldine να αναλαμβάνει τη θέση του βοηθού του (κι έναν μικρό ρόλο στο cast).

 

 

Τo υπερβίαιο κόμικ Officer Downe γίνεται ταινία κι έχουμε trailers

 

 

Το γεγονός ότι το κόμικ έχει περίσσευμα υπερβολικής βίας -για παράδειγμα, ο πρωταγωνιστής υποφέρει μερικά βασανιστήρια και διαμελισμούς και αποφασίζει να εφαρμόσει την ίδια τακτική σε όποιον παραβαίνει το νόμο από εκείνη τη στιγμή και έπειτα- μάλλον ταιριάζει με τη "μουσική βιαιότητα" των Slipknot, οπότε η συμμετοχή του Crahan μάλλον είναι πιο λογική από ό,τι φαντάζει.

Εξάλλου, στο πρότζεκτ συμμετέχει και ο ίδιος ο Casey, έχοντας γράψει -τι άλλο;- το σενάριο, ενώ στον ρόλο του πρωταγωνιστή Terence Downe, ενός αστυνομικού από το Λος Άντζελες, ο οποίος όποτε πεθαίνει ανασταίνεται και συνεχίζει να καταπολεμά το έγκλημα, θα βρίσκεται ο Kim Coates, γνωστός από το ιδιαίτερα αγαπητό στο ελληνικό κοινό Sons of Anarchy.

Μία γεύση από το αποτέλεσμα της φαινομενικά παράλογης συνεργασίας, μπορούμε να πάρουμε από τα δύο επίσημα trailers της ταινίας -το δεύτερο εκ των οποίων, ακατάλληλο για ανήλικους.

Officer Downe - Official Trailers 1 και 2

 

Η ταινία προφανώς δεν παίρνει τον εαυτό της πολύ στα σοβαρά και κινείται με άνεση στις γειτονιές των cult B-movies, ενώ φαίνεται να βρίσκεται πολύ κοντά στο αρχικό υλικό του κόμικ, διατηρώντας ανέπαφη την καρτουνίστικη απεικόνιση της βίας, του χιούμορ και της γενικότερης αφήγησης.

 

 

 

Κάπου έπιασε το μάτι μας και μία καλόγρια με όπλα και... "σεμνή" περιβολή.

Κάπου έπιασε το μάτι μας και μία καλόγρια με όπλα και... "σεμνή" περιβολή.

 

 

Με λίγα λόγια, το κινηματογραφικό Officer Downe, αν όλα πάνε καλά, θα είναι μία από εκείνες τις ταινίες που μπορείς να δεις χαλαρά, με καλή παρέα ή μόνος, για να σκοτώσεις την ώρα σου και να απολαύσεις λίγο παραδοσιακό gore και ξύλο. 

Τώρα που το σκεφτόμαστε, ίσως ένας πρώην εργοδότης του Joy Casey που έχει κολλήσει στη μαυρίλα, να πρέπει να ρίξει μια ματιά σε αυτή την ταινία. Λέμε εμείς...

Το Officer Downe στις 18 Νοεμβρίου θα κάνει πρεμιέρα στους αμερικάνικους κινηματογράφους, σε υπηρεσίες Video On Demand, στα iTunes, αλλά και στην Amazon. Επομένως, φανατικοί οπαδοί των Slipknot στην Ελλάδα (και όποιοι άλλοι θέλουν να δουν την ταινία) μπορούν να καταφύγουν στους τρόπους με τους οποίους ακούνε και τους δίσκους της βραβευμένης με Emmy μπάντας.

Αν δεν πειστήκατε ακόμα, πάρτε μία ακόμα γεύση, από ένα promo clip με μία σκηνή στην οποία ορισμένες καλόγριες (!) δίνουν (βασικά, λαμβάνουν) πόνο:

Officer Downe - Clip - "Nun Fight"

www.pathfinder.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis