Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:59 | 12/12/2016

Την Lockheed Martin και το πολυσυζητημένο πρόγραμμα για τα F-35 έβαλε στο «στόχαστρο» σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ, με αποτέλεσμα οι μετοχές της εταιρίες να κατρακυλήσουν κατά 4% με το άνοιγμα των αγορών. 

 

Kαι όλα αυτά με ένα… tweet του νέου προέδρου των ΗΠΑ. «Το κόστος του προγράμματος F-35 είναι εκτός ελέγχου.  Δισεκατομμύρια δολάρια μπορούν και θα εξοικονομηθούν από το στρατό και άλλες αγορές από τις 20 Ιανουαρίου» έγραψε ο κ. Τραμπ. Με την αξία της εταιρίας να κάνει «βουτιά» τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα σε μόλις λίγες ώρες, υπολογίζεται ότι κάθε χαρακτήρας του Τραμπ κόστισε την Lockheed Martin 25 εκατομμύρια δολάρια!

O κολοσσός της αμυντικής βιομηχανίας έχει επενδύσει αστρονομικά ποσά για να μειώσει το κόστος του F-35, δήλωσε τη Δευτέρα υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας από το Ισραήλι. 

«Από τη αρχή, έχουμε επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για να μειώσουμε την τιμή του αεροσκάφους κατά 70% και υπολογίζουμε ότι το κόστος θα είναι περίπου 5 εκατομμύρια το 2019 ή το 2020» δήλωσε στο Reuters Ο Τζεφ Μπαμπιόνε, επικεφαλής του προγράμματος F-35. 

 

Την ίδια ώρα, η Lockheed Martin έσπευσε να διαβεβαιώσει τον Ντόναλντ Τραμπ ότι θα ήταν ευχαρίστησή του να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα του νέου προέδρου για το πρόγραμμα. Όταν δημοσιογράφοι ρώτησαν την ομάδα μετάβασης του Τραμπ για το επίμαχο tweet, οι συνεργάτες του νέου προέδρου έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι αποτελούσε μήνυμα προς τους ψηφοφόρους ότι θα δοθεί «μάχη» για τους φορολογούμενους.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis