Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:12 | 23/02/2017

Δεκάδες τηλεφωνήματα από ακροδεξιούς κύκλους δέχθηκαν την Τετάρτη στελέχη του γραφείου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού για τα ρατσιστικά φαινόμενα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Άγνωστοι καλούσαν στο υπουργείο στη λεωφόρο Κατεχάκη και εξαπέλυαν χυδαίες ύβρεις προς τον κ. Τόσκα για τις θέσεις που εξέφρασε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «Πρακτορείο 104,9 FM»

Ερωτηθείς ο υπουργός για τα φαινόμενα ρατσισμού στο Ωραιόκαστρο δήλωσε: «Κάποιοι στο όνομα τάχαμου του αίματος ή της όποιας φυλετικής καθαρότητας ντροπιάζουν τον πολιτισμό μας. Δεν σέβονται την ιστορία μας. Η ελληνική ιστορία είναι η ιστορία, στη διάρκεια της οποίας έγιναν δεκτοί στην ελληνική παιδεία άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων. Αυτοί που τάχαμου υποστηρίζουν την ελληνική ιστορία, ντροπιάζουν την ελληνική ιστορία».

Συμπλήρωσε επίσης πως «θα πρέπει να καταλάβουν αυτοί οι λίγοι ότι στην Ευρώπη δημιουργήθηκαν τα προβλήματα ακριβώς επειδή απομονώθηκαν άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων. Εδώ τα παιδιά αυτά, οι γονείς τους τα πήραν για να σωθούν από δύσκολες καταστάσεις. Θα πρέπει να μάθουν ελληνικά γράμματα γιατί θα πρέπει να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία και να ζήσουν ομαλά, πέρα από μίσος. Γιατί έφυγαν μακριά από το μίσος για να γλυτώσουν. Δεν ήρθαν για να αντιμετωπίσουν άλλο μίσος. Αλλά είναι και κοντόφθαλμοι αυτοί που δημιουργούν τα προβλήματα γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι η σωστή παιδεία, η σωστή ελληνική παιδεία, μας προλαμβάνει από άσχημες καταστάσεις στο μέλλον».

Αλέξανδρος Καλαφάτης 

www.huffingtonpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis