Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:44 | 29/05/2017

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, κήρυξε επίσημα το 2017 ως «Έτος Εφέδρων και Εθνοφυλάκων», σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη νήσο  Ρόδο.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στο χαιρετισμό που απηύθυνε  μεταξύ άλλων είπε  & τα εξής:

 «Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα στη Ρόδο για να κηρύξω επίσημα το έτος 2017 ως «Έτος Εφέδρων και Εθνοφυλάκων».

1

Οι Εθνοφύλακες και οι Έφεδροι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του αμυντικού ιστού της χώρας και διαχρονικά δηλώνουν παρόντες στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας.

Είναι αυτοί που μαζί με τα στελέχη και τους κληρωτούς στις Μονάδες του Στρατού Ξηράς υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα και τα εθνικά μας συμφέροντα.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι έτοιμα να εργαστούν μαζί με την Εθνοφυλακή προκειμένου να βελτιώσουμε τους αμυντικούς σχεδιασμούς της πατρίδας μας.

Οι νέοι μας, με το παράδειγμα των Εθνοφυλάκων, γαλουχούνται στο πνεύμα της τιμής, του καθήκοντος και της αγάπης για την Πατρίδα.

????????????????????????????????????

. Σκοπός μας είναι αυτούς ακριβώς τους σχεδιασμούς της Παλλαϊκής Άμυνας, να τους εντάξουμε μαζί με την Ακτοφυλακή και να χαράξουμε ξανά μια κοινή πολιτική για την άμυνα των νησιών μας.

Η Ελλάδα είναι φιλειρηνική χώρα, επιθυμούμε και επιδιώκουμε καλή γειτονία με τα όμορα κράτη, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραδώσουμε ούτε ένα χιλιοστό της εθνικής μας κυριαρχίας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.

Όλοι εσείς που κατοικείτε μαζί με τις οικογένειές σας στα ακριτικά νησιά μας και ιδιαίτερα στα μικρονήσια, όπως το Καστελόριζο, που δεν παρέχουν τις ευκολίες των μεγάλων πόλεων, επιτελείτε εθνικό καθήκον, εθνικό ρόλο.

????????????????????????????????????

Εθνικό έργο όμως επιτελούν όχι μόνο οι Εθνοφύλακες, αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους, όταν ζουν σε δύσκολες συνθήκες κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αν δεν υπάρχουν οι νησιώτες δεν υπάρχει υφαλοκρηπίδα, δεν υπάρχουν εθνικά χωρικά ύδατα.

Θέλω να γίνει απόλυτα σαφές ότι οι Εθνοφύλακες ιδιαίτερα των νησιών, δίνουν το μήνυμα, ότι το Αιγαίο με την μακραίωνη ιστορία του δεν θα εγκαταλειφθεί ποτέ.

Κυρίες και κύριοι,

Θέλω να λάβω από εσάς την άδεια να κηρύξω το 2017, ως Έτος «Εφέδρων και Εθνοφυλάκων», στέλνοντας ένα μήνυμα από εδώ από τη Ρόδο. Είμαστε όλοι Εθνοφύλακες».

 

veteranos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis