Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:58 | 10/02/2019

Σε λίγες μέρες θα λάβει χώρα το κρίσιμο τετ-α-τετ του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σήμερα από τα Χανιά, στα οποία πραγματοποίησε επίσκεψη.

[custom:google-ads]

Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, με στόχο τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο, θα έχει την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, όπως δήλωσε σήμερα από τα Χανιά.

Ο κ. Αποστολάκης βρέθηκε σήμερα στο Ακρωτήρι Χανίων για να παραστεί στην εκδήλωση μνήμης για την επέτειο του βομβαρδισμού του Επαναστατικού Στρατοπέδου του Ακρωτηρίου, που διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», η Δημοτική Ενότητα Ακρωτηρίου και οι Πολιτιστικοί Φορείς Ακρωτηρίου.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, απαντώντας σε ερώτηση για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Αποστολάκης σημείωσε ότι «οι ελληνοτουρκικές σχέσεις πάντα έχουν ένα θέμα, πάντα έχουν up και down. 

Αυτό τον καιρό και μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού έχει φανεί ότι μπορούμε ξανά να ανανεώσουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας με στόχο να καταφέρουμε να πέσει η ένταση στο Αιγαίο, επ’ ωφελεία και των δύο χωρών. 

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είμαστε μονίμως σε σύγκρουση και να διακινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να προκύψει κάποιο ατύχημα με ανεξέλεγκτες εξελίξεις. Την επόμενη εβδομάδα θα συναντήσω τον Τούρκο ομόλογό μου, με τον οποίο γνωριζόμαστε και θα προσπαθήσουμε να βρούμε κάποια άκρη, ούτως ώστε να καταφέρουμε να λιγοστέψουμε την ένταση και τις επικίνδυνες κινήσεις που μπορεί να γίνουν στο Αιγαίο».

Αναφερόμενος στην εκδήλωση μνήμης, σημείωσε: «Σήμερα ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία εδώ, στο Ακρωτήρι, να θυμηθουμε τις ηρωικές ημέρες της επανάστασης, τη θυσία των ανθρώπων που έπεσαν εδώ, στο Επαναστατικό Στρατόπεδο.

Είναι σημειολογική η μνήμη, διότι οι δυσκολίες μας δεν τελειώνουν και απ’ ό,τι φαίνεται πρέπει πάντα να είμαστε έτοιμοι και πάντα πρέπει να έχουμε τη βούληση ν’ αντισταθούμε και ν’ ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις και στις ανάγκες που έχει η στιγμή».

Δείτε βίντεο:

 

Δείτε φωτογραφίες:















Με πληροφορίες και φωτογραφίες από: hania news ,onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis