Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:24 | 08/11/2019

 Εξι εν ενεργεία και πρώην υπάλληλοι στην Αστυνομία της Νέας Υόρκης κατηγορούνται ότι προωθούσαν σε συγκεκριμένες κλινικές, γιατρούς και δικηγόρους θύματα τροχαίων ατυχημάτων παίρνοντας προμήθεια.

[custom:google-ads]

Για χρόνια η Αντζελ Μέγιερς (Angela Meyers), χειρίστρια του τηλεφωνικού 911, πραγματοποιούσε επείγουσες κλήσεις τις οποίες συνέχεια τις έβαζε σε αναφορές μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλέφτης "περιέλουσε" οκτώ αστυνομικούς με βενζίνη και τους απειλούσε ότι θα τους κάψει!

Αλλά σύμφωνα με τα δικόγραφα, όταν κάποιος καλούσε το 911 μετά από ένα τροχαίο, η κ. Μέγιερς έκανε κάτι άλλο: Περνούσε τα στοιχεία των θυμάτων σε μία ψεύτικη ασφαλιστική στο Κουίνς.

Η κ. Μέγιερς ήταν μία από τους έξι νυν και πρώην υπαλλήλους της Αστυνομίας που κατηγορήθηκαν την Πέμπτη στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο για συνομωσία και δωροδοκία. Κατηγορούνται ότι ανήκουν σε ένα ψεύτικο δίκτυο ιατρικής ασφάλειας που απλώνεται σε όλη την πόλη, το οποίο έστελνε θύματα τροχαίων σε συγκεκριμένες κλινικές, δικηγόρους και γιατρούς προκειμένου να πάρουν προμήθεια.

Οι Αρχές συνέλαβαν 27 ανθρώπους σε σύνδεση με την απάτη, 23 από τους οποίους εμφανίσθηκαν την Πέμπτη στο δικαστήριο.

Ενα στοιχείο-κλειδί της απάτης ήταν οι πέντε εργαζόμενοι στην υπηρεσία 911 και μία ενεργή αστυνομικός, η Γιάναρις Ντελεόν (Yanaris Deleon), που παρείχε εμπιστευτικές πληροφορίες από τα θύματα στους ηγέτες του κυκλώματος. Από τους πέντε εργαζόμενους τέσσερις είναι ενεργοί και ένας μόλις είχε παραιτηθεί.
«Δεν υπάρχει χώρος για διαφθορά στην Αστυνομία της Νέας Υόρκης», δήλωσε ο επίτροπος Τζέιμς Ο’Νιλ σε ανακοίνωσή του. Αμαυρώνοντας την σφραγίδα καθώς και τους ιερούς τους όρκους, αυτοί οι υπάλληλοι θα κατηγορούνται με τον μεγαλύτερο τρόπο που προβλέπει ο νόμος».

Σύμφωνα με τα δικόγραφα, οι δράστες έδιναν τις πληροφορίες επικοινωνίας των θυμάτων με το ψεύτικο «τηλεφωνικό κέντρο» του κυκλώματος. Το τηλεφωνικό κέντρο μετά θα επικοινωνούσε με αυτά τα θύματα και θα τα έπειθε να επισκεφτούν προετοιμασμένες ιατρικές κλινικές και δικηγόρους. Μετά αυτά θα πλήρωναν τον επικεφαλής της απάτης Αντονι Ρόουζ (Anthony Rose) 51 ετών.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι οι έξι υπάλληλοι της Αστυνομίας έλαβαν χιλιάδες δολάρια για την συμμετοχή τους στο κύκλωμα.

www.ekirikas.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis