Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:44 | 10/12/2018

Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, παραχώρησε το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου συνέντευξη στην εφημερίδα Παρασκήνιο και στον δημοσιογράφο Κώστα Παπαδόπουλο.

Μεταξύ άλλων, η κα Παπακώστα ερωτήθηκε αν υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι για να βελτιωθεί η υλικοτεχνική υποδομή των Σωμάτων Ασφαλείας και απάντησε τα εξής (παραθέτουμε τοα σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης):

[custom:google-ads]

"Θεωρώ ότι με την οικονομική κρίση έχουμε τελειώσει, μετά την τυπική έξοδο από το μνημόνιο.

Γι’ αυτό ακριβώς και συμμετέχω στην κυβέρνηση.

Για φέτος ο προϋπολογισμός είναι πολύ συγκεκριμένος και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει διεκδικήσει από τους φόρους των Ελλήνων πολιτών -απ’ όπου προέρχονται οι πόροι μας- το καλύτερο δυνατό μερίδιο, σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα και την οικονομική συγκυρία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ενημέρωση για αστυνομικούς που συμμετέχουν στις αγωγές διαφοράς αποδοχών – δώρων και επιδομάτων


Βέβαια, αυτό δεν είναι αρκετό για εμάς και προστρέχουμε, για να καλύψουμε όλες τις εκκρεμότητες δεκαετιών, στη συνέργεια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Πρέπει να σας πω -και είναι προς τιμήν τους- ότι υπάρχουν ιδιώτες, οι οποίοι ανταποκρίνονται πρόθυμα στο προσκλητήριο που κάνουμε για να υποστηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια της Ελληνικής Αστυνομίας να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίας ασφάλειας.

Γιατί για εμάς αυτό είναι το ζητούμενο: η ασφάλεια υψηλού επιπέδου, σε επίπεδο πρόληψης, αποτροπής, αλλά και σε επίπεδο καταστολής εάν χρειαστεί.

Το λέω αυτό γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο υπουργείο είναι ο σκληρός πυρήνας του κράτους.

Δηλαδή η εφαρμογή της έννομης τάξης απέναντι σε εκείνους που με έναν τρόπο, ο οποίος είτε χαρακτηρίζεται ακτιβίστικος, είτε ανάγεται στο οργανωμένο έγκλημα, είτε αφορά την λεγόμενη μικροεγκληματικότητα - μικροπαραβατικότητα, προσβάλει το κράτος δικαίου.

[custom:google-ads]

Τότε έρχεται το « manu military », δηλαδή το κατασταλτικό χέρι του νόμου, το οποίο θα επιβάλλει την ασφάλεια, την τάξη και τον σεβασμό στο κράτος, αλλά και στο κράτος δικαίου."

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis