Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:44 | 20/12/2015
Με τη μέθοδο της λεγόμενης «Νιγηριανής απάτης» έκανε αγορές μέσω Διαδικτύου ένας 30χρονος Νιγηριανός, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Προηγήθηκε καταγγελία από ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία εν αγνοία του είχαν γίνει αγορές προϊόντων από γνωστή ιστοσελίδα, με χρήση, μέσω Διαδικτύου, υποκλαπέντων στοιχείων της πιστωτικής κάρτας του. Τα καταγγελλόμενα επιβεβαιώθηκαν και από το τραπεζικό κατάστημα από το οποίο είχε εκδοθεί η υποκλαπείσα κάρτα.

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγινε έρευνα και ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων, καθώς και επικοινωνία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε η εμπλοκή τού εν λόγω Νιγηριανού, ο οποίος συνελήφθη τη στιγμή που μετέβη να παραλάβει προϊόντα που είχε παραγγείλει διαδικτυακά.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ο δράστης επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστό νομιμοποιητικό έγγραφο άλλου ατόμου, ενώ αρνήθηκε να αποκαλύψει τα στοιχεία διαμονής του.

Ο συγκεκριμένος τρόπος δράσης αποτελεί παγκόσμιο είδος διάπραξης απατών οι οποίες είναι γνωστές ως «νιγηριανές απάτες» μέσω Διαδικτύου.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, για απάτη με υπολογιστή, πλαστογραφία μετά χρήσεως, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, ο δράστης οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ τα κατασχεθέντα έγγραφα και πειστήρια θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις.

Η Αστυνομία ερευνά τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.
 
http://www.tovima.gr/
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis