Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
21:45 | 02/09/2022

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022, σε μια λιτή τελετή, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, εκδήλωση τιμής του Αστυνομικού Σώματος, κατά την οποία απονεμήθηκε στον Αρχηγό Αστυνομίας κ. Στέλιο Παπαθεοδώρου το Χρυσό Παράσημο του Αποστόλου Παύλου, το οποίο αποτελεί την ανώτατη διάκριση της Εκκλησίας της Κύπρου.

Κατά την τελετή, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β’ απένειμε το Χρυσό Παράσημο στον Αρχηγό Αστυνομίας, για τη συνεχή, συνεπή και πολύμορφη προσφορά της Αστυνομίας Κύπρου και του ιδίου προσωπικά. Όπως ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος: «διαχρονικά η προσφορά της Αστυνομίας Κύπρου υπήρξε πολύτιμη για την προάσπιση της Δημοκρατίας και της νομιμότητας στα δύσκολα και ταραχώδη χρόνια που ακολούθησαν της ίδρυσής της», προσθέτοντας ότι «η Αστυνομία Κύπρου αντιστάθηκε σθεναρά στην προδοσία και έδωσε βαρύ τον φόρο αίματος για την Πατρίδα με είκοσι-δύο πεσόντες Αστυφύλακες». Επίσης, αναφερόμενος στους συνεχείς αγώνες και την αδιάλειπτη προσφορά της Αστυνομίας στην κοινωνία, τόνισε ότι «στηρίζουν και ενισχύουν τους αγώνες της Εκκλησίας, που στόχο έχουν μια Κύπρο ελεύθερη και δικαιωμένη», «στην οποία να εφαρμόζονται απόλυτα και σε όλη την έκτασή της τα ανθρώπινα δικαιώματα και η συνταγματική τάξη». Παράλληλα, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας απευθυνόμενος προς τον Αρχηγό, του ανέφερε: «είναι γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια, επί Αρχηγίας σας κ. Παπαθεοδώρου, επήλθαν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Αστυνομίας, όπου με την ανθρωποκεντρική προσέγγιση, ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και αμεσότητα, συμβάλατε και συμβάλλετε στην αντιμετώπιση σωρείας κοινωνικών προβλημάτων που ταλανίζουν τον τόπο μας». Συνεχίζοντας ο Μακαριώτατος τόνισε ότι: «Στο πρόσωπό σας κ. Αρχηγέ, βλέπουμε μια εξέχουσα προσωπικότητα με κύρος και αξιοπιστία».

Διαβάστε επίσης

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός Αστυνομίας, αφού παρέλαβε το Χρυσό Παράσημο, ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου για την υπέρτατη αυτή τιμή προς το Αστυνομικό Σώμα. Τόνισε δε, ότι η διαχρονική προσφορά της Αστυνομίας προς τον τόπο και την πατρίδα μας είναι δεδομένη σε όλες τις χρονικές περιόδους της Κυπριακής Δημοκρατίας, κρίσιμες και μη και πρόσθεσε ότι απώτερος μας στόχος είναι «η χώρα μας να συνεχίσει να κατατάσσεται στους πιο ασφαλείς προορισμούς και οι συμπολίτες μας να μας εμπιστεύονται και να νιώθουν ασφάλεια». «Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε» είπε, «ότι σε πρόσφατη έρευνα της IMR του Πανεπιστημίου Λευκωσίας έχει καταγραφεί ότι το υψηλό ποσοστό της τάξης του 78% των πολιτών της Κύπρου νιώθει ασφάλεια στον χώρο όπου κατοικεί». Υπογράμμισε ωστόσο ότι, «το επίπεδο δημόσιας ασφάλειας αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική παράμετρο προσέλκυσης επενδύσεων και ανάπτυξης σε κάθε χώρα και συμβάλλει σημαντικά στην ευημερία και ανάπτυξη του τόπου και στην εθνική ασφάλεια».

Επιπρόσθετα, ο κ. Παπαθεοδώρου αναφερόμενος τόσο στην Εκκλησία όσο και στην Αστυνομία, είπε ότι πρόκειται για θεσμούς της κοινωνίας που διαχρονικά, συνδέονται άρρηκτα «αφού μέσα από το έργο και την αποστολή τους συμβάλλουν στην ευημερία και στην πνευματική ανάπτυξη των πολιτών μέσα από την προαγωγή συνθηκών ασφάλειας και ειρήνης». «Η συνεργασία που έχει η Αστυνομία με την Εκκλησία της Κύπρου», συνέχισε, «είναι ιδιαίτερα στενή και εποικοδομητική σε θέματα που αφορούν πάταξη της αρχαιοκαπηλίας, αλλά και θεραπευτικής αγωγής των χρηστών ναρκωτικών». «Οι δυο αυτοί θεσμοί» ανέφερε «καθηκόντως αλλά και λόγω του υψηλού αισθήματος αλληλεγγύης που τους χαρακτηρίζει, στηρίζουν, καθημερινά, τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας μέσα από το αλτρουιστικό τους έργο». «Προμετωπίδα εξάλλου» είπε, «όλων των δράσεων μας είναι ο άνθρωπος, η ευημερία και η ασφάλειά του».

Τέλος, ο Αρχηγός Αστυνομίας διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος προσωπικά, αλλά και η λοιπή Ηγεσία της Αστυνομίας θα συνεχίσουν να δίδουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό, διασφαλίζοντας συνθήκες ευνομίας, ευταξίας και ασφάλειας για τον κάθε πολίτη.

Παρατίθεται η προσφώνηση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Έντιμη κυρία Υπουργέ Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως,

Αγαπητέ μας κύριε Στυλιανέ Παπαθεοδώρου, Αρχηγέ της Αστυνομίας Κύπρου,

Αγαπητοί μου φίλοι και εκτιμητές του έργου της Αστυνομικής Δυνάμως Κύπρου,

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και εμείς προσωπικά, αναγνωρίζοντας τη συνεχή, συνεπή και πολύμορφη προσφορά της Αστυνομίας Κύπρου προς την Πατρίδα μας, καθώς και την δική σας κ. Παπαθεοδώρου, αποφασίσαμε όπως, κατά τη σημερινή σεμνή αυτήν τελετή, απονείμουμε προς εσάς, το Χρυσό Παράσημο του Αποστόλου Παύλου, το οποίο αποτελεί την ανώτατη τιμητική της διάκριση.

Διαχρονικά, η προσφορά της Αστυνομίας Κύπρου ήταν πολύτιμη για την προάσπιση της Δημοκρατίας και της νομιμότητας στα δύσκολα και ταραχώδη χρόνια που ακολούθησαν από της ιδρύσεώς της και εξής. Ως ένας πολύ στενός συνεργάτης του Εθνάρχη Μακαρίου, από τη θέση του Ηγουμένου της ιεράς Μονής του Αγίου Νεοφύτου, ζήσαμε εκ του πλησίον όλα εκείνα τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν εις βάρος της πατρίδας μας και της νεοπαγούς Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Αστυνομία της Κύπρου υπήρξε το προπύργιο της προάσπισης της Δημοκρατίας μας και της εννόμου τάξεως. Αλλά, και στα μετέπειτα χρόνια, όταν η Χούντα των Αθηνών προετοίμαζε το άφρον και προδοτικό πραξικόπημα εις βάρος της Πατρίδας μας και του λαοφιλούς Εθνάρχη Μακαρίου, η Αστυνομία Κύπρου αντιστάθηκε σθεναρά στην προδοσία και έδωσε βαρύ τον φόρο του αίματος για την Πατρίδα με είκοσι-δύο πεσόντες αστυφύλακες. Επιπλέον, θεωρούμε ανεκτίμητη τη συμβολή της Αστυνομίας και στην προσπάθεια ανόρθωσης του κράτους και του προσφυγοποιημένου λαού μας, μετά την τουρκική εισβολή του 1974.

Σήμερα, η Αστυνομία Κύπρου ταγμένη, κατά τη νομοθεσία, στη διατήρηση του νόμου και της τάξης, τη διαφύλαξη της ειρήνης, την πρόληψη και εξιχνίαση του εγκλήματος, τη σύλληψη και δίωξη των παρανομούντων, ανταποκρίνεται – υπό τις περιστάσεις- άριστα στο έργο της.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και το έργο σας ακόμα δυσκολότερο. Το έγκλημα δεν είναι πλέον φαινόμενο σπάνιο, απομονωμένο και αποσπασματικό, αλλά οργανωμένο και πολυδιάστατο. Για τον λόγο αυτό, η νήσος μας έχει ανάγκη από μια Αστυνομική Δύναμη, που θα είναι άριστα στελεχωμένη σε προσωπικό, το οποίο, επίσης επιβάλλεται να είναι άριστα εκπαιδευμένο στην υψηλή του αποστολή και το οποίο να εμφορείται από τις διαχρονικές αξίες του ελληνοχριστιανικού μας πολιτισμού. Η θωράκιση της Αστυνομίας, κατά τη γνώμη μας, με τις ηθικές αξίες της ζωής, με τις οποίες διακρίνεσθε και σεις κύριε Αρχηγέ, αποτελεί και τον ακρογωνιαίο λίθο για την ορθή, δίκαιη και αποτελεσματική επιτέλεση των καθηκόντων της.

Ως Εκκλησία, παρακολουθούμε στενά τις δράσεις και δραστηριότητες της Αστυνομίας και διαπιστώνουμε ότι παραμένετε προσηλωμένοι στα υψηλά και υπεύθυνα σας καθήκοντα. Ακολουθείτε πιστά τον δρόμο που οδηγεί στη βελτίωση του κράτους Δικαίου, και συνάμα στην ενίσχυση των παρεχομένων Υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια, επί Αρχηγίας σας κ. Παπαθεοδώρου, επήλθαν σημαντικές βελτιώσεις στον τρόπο λειτουργίας της Αστυνομίας, στην οποία με ανθρωποκεντρική προσέγγιση, ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και αμεσότητα συμβάλατε και συμβάλλετε στην αντιμετώπιση σωρείας κοινωνικών προβλημάτων που ταλανίζουν τον τόπο μας.

Οι νέες μορφές εγκλήματος που έκαναν την εμφάνιση τους, η άκρως ανησυχητική διάδοση των ναρκωτικών, καθώς επίσης και η πανδημία που συνέβαλε στην αύξηση ορισμένων άλλων εγκλημάτων, όπως η βία στην οικογένεια, κατέδειξαν ότι το μέγεθος των ευθυνών της Αστυνομίας μεγεθύνεται και εκτείνεται σε πολλούς άλλους τομείς, άγνωστους μέχρι σήμερα. Και χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση και μεθοδικότητα στη αντιμετώπιση των πολλαπλών αυτών προβλημάτων.

Στο ζοφερό αυτό σκηνικό κύριε Αρχηγέ, εσείς ως δεξιός οιακοστρόφος του Αστυνομικού Σώματος, αποτελείτε για όλους τους νομιμόφρονες κατοίκους αυτού του πολύπαθου νησιού, τον φωτεινό φάρο της ελπίδας για την επικράτηση του νόμου και της τάξεως. Στο πρόσωπό σας κ. Αρχηγέ βλέπουμε μια εξέχουσα ηθική προσωπικότητα, η οποία έχει υψηλή επίγνωση του χρέους προς την Πατρίδα μας και τον λαό μας.

Πέραν των πιο πάνω, κύριε Αρχηγέ, ένιωσα ιδιαίτερη συγκίνηση, όταν έμαθα ότι προέρχεστε από μία ενδεκαμελή ιερατική οικογένεια. Ο μακαριστός πατέρας σας, παπα-Θεόδωρος Γεωργίου καταγόμενος από το Μάσαρι και εφημέριος της Κυράς Μόρφου, τις μέρες της τουρκικής εισβολής εν μέσω των τουρκικών βομβαρδισμών, έβαλε την πολυμελή οικογένειά του στο πολύ μικρό όχημα που διέθετε και με μύριους κινδύνους, κατάφερε να σας διασώσει, καταλήγοντας μετά από πολλές ταλαιπωρίες και περιπλανήσεις στο Μένοικο της Επαρχίας Λευκωσίας.

Εκεί, υπηρέτησε την Εκκλησία ευδοκίμως, ως άριστος και ταπεινός λειτουργός και μειλίχιος πνευματικός πατέρας. Αγωνίστηκε, ακόμα, και με γεωργικές εργασίες για να σας μεγαλώσει και να σας παραδώσει όλους στην κοινωνία ως άξια και τίμια μέλη της. Σήμερα από το ουράνιο θυσιαστήριο, όπου βρίσκεται, μπορεί να επαναλαμβάνει τα λόγια που εξέφρασε και ο Κύριος μας στη Αρχιερατική του Προσευχή: «ὅτε ἤμην μετ᾿ αὐτῶν ἐν τῷ κόσμῳ, ἐγὼ ἐτήρουν αὐτοὺς ἐν τῷ ὀνόματί σου· οὓς δέδωκάς μοι ἐφύλαξα» (Ιω. 17,12).

Οφείλουμε, επίσης, να αναφερθούμε και στην άριστη και πολυετή συνεργασία μας με την Αστυνομία Κύπρου, στην προσπάθεια για ανεύρεση και επιστροφή των πολιτιστικών μας θησαυρών που κατέκλεψαν οι βάρβαροι εισβολείς και οι αρχαιοκάπηλοι από τους συλημένους ιερούς μας ναούς, στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα της πατρίδας μας. Ομολογουμένως, η συμβολή της Αστυνομίας υπήρξε για μας πολυτιμότατη, πολύ καρποφόρα και αποτελεσματική.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αγαπητέ μας Κύριε Αρχηγέ, απευθύνουμε σε σας προσωπικά και προς την Αστυνομική Δύναμη Κύπρου, τις ευγνώμονες ευχαριστίες μας. Οι αγώνες και η προσφορά σας στηρίζουν και ενισχύουν και τους δικούς μας αγώνες, που στόχο έχουν μια Κύπρο ελεύθερη και δικαιωμένη, χωρίς στρατεύματα εισβολής και εποίκους, στην οποία να εφαρμόζονται απόλυτα και σε όλη την έκτασή της τα ανθρώπινα δικαιώματα και η συνταγματική τάξη.

Σας ευχόμαστε όπως η αγάπη του Θεού σας χαρίζει χρόνια πολλά, υγεία, δύναμη και οικογενειακή ευτυχία, ώστε να συνεχίσετε και στο μέλλον το πολύτιμο έργο και την προσφορά σας, για την ευταξία της πατρίδας μας και την ευημερία του πολύπαθου λαού μας.

Εις έμπρακτη έκφραση της ευγνωμοσύνης μας προς Εσάς κύριε Αρχηγέ, σας απονέμουμε σήμερα το χρυσό παράσημο του Αποστόλου Παύλου, που αποτελεί την ανώτατη τιμητική διάκριση της ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, και το οποίο συνοδεύεται από Περγαμηνή, υπογεγραμμένη δια της εμής χειρός. Η τιμή αυτή προεκτείνεται και προς άπασα την Αστυνομική Δύναμη της Κύπρου, για τη διαχρονική προσφορά της προς τον λαό μας και την Πατρίδα μας.

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022.

Παρατίθεται η αντιφώνηση του Αρχηγού της Αστυνομίας κ. Στέλιου Παπαθεοδώρου:

Μακαριότατε,

Κυρία Υπουργέ Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης,

Πανιερώτατοι, Θεοφιλέστατοι,

Εκλεκτοί Προσκεκλημένοι,

Είναι με ιδιαίτερη συγκίνηση, τιμή και μεγάλη έκπληξη, ομολογουμένως, που παραλαμβάνω σήμερα, ως Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου, το Χρυσό Παράσημο του Αποστόλου Παύλου, της υψηλότερης τιμητικής διάκρισης της Εκκλησίας της Κύπρου.

Η διαχρονική προσφορά του Αστυνομικού Σώματος προς τον τόπο και την πατρίδα μας είναι δεδομένη και αδιαμφησβήτητη. Η Αστυνομία Κύπρου αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους οργανισμούς του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα με 24 διαφορετικές Υπηρεσίες / Τμήματα / Μονάδες / Διευθύνσεις, με υποδομές παγκύπρια καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο όλο το εύρος των καθηκόντων μιας Εθνικής Αστυνομίας. Αποτελεί ένα Οργανισμό ταγμένο, διαχρονικά, να υπηρετεί το κράτος και την πολιτεία, την κοινωνία και τους πολίτες σε όλες τις κρίσιμες και μη χρονικές περιόδους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επιτελεί αθόρυβα και διακριτικά ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο προς όφελος του κάθε πολίτη αυτού του τόπου. Μάχεται για την πρόληψη και καταπολέμηση κάθε μορφής απειλής, κάθε είδους κινδύνου, κάθε μορφής εγκλήματος. Πάντοτε με σχεδιασμό και στρατηγική, προσανατολισμένοι στους πέντε βασικούς πυλώνες που αφορούν στην καταπολέμηση της Τρομοκρατίας και της Ριζοσπαστικοποίησης, στην αντιμετώπιση του Σοβαρού και Οργανωμένου Εγκλήματος, στην αντιμετώπιση του Κοινού Εγκλήματος, στη Βελτίωση του Επιπέδου Οδικής Ασφάλειας και Εφαρμογής της Σύγχρονης Μεθόδου Οδικής Αστυνόμευσης και στην αποτελεσματική Αστυνόμευση των Συνόρων και την Αντιμετώπιση Θεμάτων Μετανάστευσης.

Απώτερος μας στόχος η χώρα μας να συνεχίσει να κατατάσσεται στους πιο ασφαλείς προορισμούς και οι συμπολίτες μας να μας εμπιστεύονται και να νιώθουν ασφάλεια. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι σε πρόσφατη έρευνα της IMR του Πανεπιστημίου Λευκωσίας έχει καταγραφεί ότι το υψηλό ποσοστό της τάξης του 78% των πολιτών της Κύπρου νιώθει ασφάλεια στον χώρο όπου κατοικεί.

Το επίπεδο δημόσιας ασφάλειας αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική παράμετρο προσέλκυσης επενδύσεων και ανάπτυξης σε κάθε χώρα. Συμβάλλει σημαντικά στην ευημερία και ανάπτυξη του τόπου και στην εθνική ασφάλεια.

Με γνώμονα αυτή τη σημαντική παράμετρο, ως Αστυνομία Κύπρου και προσωπικά ως Αρχηγός με την λοιπή Ηγεσία, θα συνεχίσουμε να δίδουμε καθημερινά τον καλύτερό μας εαυτό, διασφαλίζοντας συνθήκες ευνομίας, ευταξίας και ασφάλειας για τον κάθε συμπολίτη μας. Η σημερινή, μάλιστα, τιμητική διάκριση και αναγνώριση, από μέρους της Εκκλησίας της Κύπρου, μας δίδει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη και ώθηση να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το καλώς νοούμενο συμφέρον της χώρας μας. Μας υποδεικνύει επίσης το πρόσθετο χρέος που έχουμε προς τους συνανθρώπους μας.

Στο σημείο αυτό, λοιπόν, επιθυμώ να ευχαριστήσω από καρδιάς, εκ μέρους ολόκληρου του Αστυνομικού Σώματος, την Εκκλησία της Κύπρου γι’ αυτή την διάκριση, η οποία για εμάς τους ένστολους έχει μεγάλη αξία και σημασία.

Η απονομή του Παράσημου καταδεικνύει την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλει η Εκκλησία της Κύπρου, αλλά και γενικότερα την εξαιρετική μεταξύ μας συνεργασία, η οποία πιστοποιείται καθημερινά σε πολλά επίπεδα και ειδικότερα σε θέματα πάταξης της αρχαιοκαπηλίας, σε συνεργασία πάντα και με το Τμήμα Αρχαιοτήτων. Ενδεικτική είναι η πρόσφατη υπόθεση επιστροφής της εικόνας του ένθρονου Χριστού, η οποία κλάπηκε από το μοναστήρι του Αντιφωνητή στην κατεχόμενη Καλογραία της Κερύνειας και μετά από προσπάθειες 24 χρόνων επιτεύχθηκε ο επαναπατρισμός της.

Η συνεργασία μας με την Εκκλησία της Κύπρου εκτείνεται και στους τομείς της θεραπευτικής αγωγής των χρηστών ναρκωτικών, καθώς επίσης και σε άλλες πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Αυτή τη συνεργασία θα προσπαθούμε διαρκώς να διατηρούμε σε υψηλά επίπεδα, καθότι θεωρούμε την Εκκλησία της Κύπρου έναν πολύ σημαντικό εταίρο και πολύτιμο συνεργάτη μας. Η Εκκλησία της Κύπρου στήριζε πάντοτε, σε κάθε καμπή της ιστορίας, τον κυπριακό λαό, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό και καταλυτικό ρόλο σε όλες τις ιστορικές στιγμές και πτυχές της κυπριακής ιστορίας.

Άλλωστε τόσο η Εκκλησία όσο και η Αστυνομία ως θεσμοί της κοινωνίας, διαχρονικά, συνδέονται άρρηκτα αφού μέσα από το έργο και την αποστολή τους συμβάλλουν στην ευημερία και την πνευματική ανάπτυξη των πολιτών μέσα από την προαγωγή συνθηκών ασφάλειας και ειρήνης. Οι δυο αυτοί θεσμοί, καθηκόντως αλλά και λόγω του υψηλού αισθήματος αλληλεγγύης που τους χαρακτηρίζει, στηρίζουν, καθημερινά, τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας μέσα από το αλτρουιστικό τους έργο. Προμετωπίδα εξάλλου όλων των δράσεων μας είναι ο άνθρωπος, η ευημερία και η ασφάλεια του.

Καταλήγοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω αρχικά τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο τον Β΄ για την απονομή του παράσημου. Ευχαριστίες προς την Πολιτεία και ειδικότερα τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για την έμπρακτη στήριξη που μας παρέχουν. Ευχαριστώ τους γονείς μου, οι οποίοι μας ανέθρεψαν με τις αρχές και τις αξίες της φιλοπατρίας, της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης. Ευχαριστίες επίσης επιθυμώ να απευθύνω και προς την οικογένεια μου, που διαχρονικά, συμμερίζεται και στηρίζει τις προσπάθειες μου για μια πιο ασφαλή κοινωνία. Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς όλους τους συναδέλφους που καθημερινά και από κοινού πράττουμε τα δέοντα για μια ασφαλή και ευημερούσα κοινωνία.

Σας ευχαριστούμε.

www.orthodoxtimes.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis