Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:55 | 20/09/2018

Yπέρ της επίσπευσης της δημιουργίας του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, RescEU, τον οποίον ως γνωστόν προωθεί ο αρμόδιος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης σε συνέχεια σχετικής πρότασης του Προέδρου Γιούνκερ, τάχθηκε το Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο κ. Τσίπρας ζήτησε ο μηχανισμός αυτός να διαθέτει δικό του εξοπλισμό και στελέχη και προσθεσε: "Αυτό θα στείλει ένα σαφές μήνυμα στους πολίτες για την ενίσχυση της αλληλεγγύης και θα αποτελέσει ένα παράδειγμα δράσης της ΕΕ με απτά οφέλη για τους πολίτες".

[custom:google-ads]

"Ο μηχανισμός θα εξασφαλίσει στα Κ-Μ περισσότερα και πιο σύγχρονα μέσα για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, κυρίως δεν αυτών που επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή, όπως οι πυρκαγιές, - μέσα που θα είναι άμεσα στη διάθεση των Κ-Μ σε περίπτωση ανάγκης", σημείωσε σε άλλο σημείο ο Α.Τσίπρας, ενώ ζήτησε "η χρηματοδότηση του μηχανισμού αυτού να αντληθεί αποκλειστικά από πόρους του προϋπολογισμού της ΕΕ, διότι το ζήτημα αυτό έχει καταστεί ευρωπαϊκό και αγγίζει πλέον μεγάλο αριθμό Κ-Μ".

Σημειώνεται ότι χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Πορτογαλία, η Σουηδία, η Ολλανδία, υποστήριξαν την ελληνική άποψη. 

Με πληροφορίες από το ΚΥΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis