Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:59 | 28/11/2017

24ωρες "πρόβες" αντιμετώπισης εισβολών κάνει εδώ και σχεδόν δυο έβδομάδες η Διμοιρία Άμεσης Επέμβασης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 

Τα έκτακτα μέτρα που καθιέρωσε ο νέος διοικητής του Τάγματος ΓΕΕΘΑ, συνταγματάρχης Γ.,  προβλέπουν τη διεξαγωγή κυλιόμενων ασκήσεων ετοιμότητας, για την αποτροπής μιας νέας αιφνιδιαστικής "εφόδου" όπως αυτή που πραγματοποίησε στις 16 Νοεμβρίου ο Ρουβίκωνας. 

[custom:google-ads]

Σύμφωνα με πληροφορίες του onalert οι "πρόβες" της Διμοιρίας Άμεσης Επέμβασης πραγματοποιούνται νύχτα-μέρα ενώ το σενάριο εισβολής την οποία καλείται να αντιμετωπίσει το προσωπικό της ΔΑΕ, αλλάζει συνεχώς. 

Στο μικροσκόπιο του νέου στρατοπεδάρχη βρίσκονται φυσικά οι χρόνοι ανταπόκρισης του ειδικού σώματος. Οι ασκήσεις ετοιμότητας μάλιστα έχουν εντατικοποιηθεί ενόψει και των προσεχών επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 9 ετών από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Αυτή η ετοιμότητα πάντως χαρακτηρίζεται εξαντλητική, από στελέχη που υπηρέτησαν στο παρελθόν στο ειδικό σώμα του ΥΠΕΘΑ και έζησαν τα γεγονότα του 2012 με την εισβολή των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.  

Άλλωστε η δύναμη της ΔΑΕ έχει απομειωθεί μετά αναγκαστικά  φύλλα πορείας που έλαβαν τα μέλη της που βρίσκονταν σε υπηρεσία την ημέρα της εισβολής του Ρουβίκωνα. 

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis