Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:48 | 12/10/2020

Έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Αθήνας:

Προς: Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας       

          Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχάλη  (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

 

Κοιν.:  1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

           κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ Μιχάλη (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

           2) Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου

           κ. ΜΗΤΑΡΑΚΗ Νότη (Μέσω ΠΟΑΣΥ)

           3) Αναπλ. Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου

            κ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟ Γεώργιο (Μέσω ΠΟΑΣΥ)

           4) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

           κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

           5) Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής

               Υποστράτηγο κ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ Γεώργιο

           6) Διοικητή Δ.Α.Ε.Α.

               Ταξίαρχο κ. ΠΑΠΑΔΗΜΟ Δημήτριο

           7) Π.Ο.ΑΣ.Υ.

           8) Μ.Μ.Ε.

           9) Αστυνομικές Υπηρεσίες

           

Θέμα: «Απασχόληση αστυνομικών σε αλλότρια καθήκοντα  της αποστολής τους»

 

 Κύριε Αρχηγέ,

 Όπως θα γνωρίζετε, από το μήνα Απρίλιο του 2014, στον χώρο της υπηρεσίας Ασύλου της Αθήνας (οδό Π. Κανελλόπουλου 2), κατά τις ημέρες λειτουργίας της, η Δ.Α.Ε.Α. διαθέτει σε καθημερινή βάση τέσσερις (4) αστυνομικούς για τη λήψη μέτρων τάξης, με σκοπό την τήρηση της τάξης και της ασφάλειας, εξαιτίας της αθρόας προσέλευσης μεταναστών στο σημείο.

Θα θέλαμε να σας καταστήσουμε κοινωνό κάποιων προβλημάτων που λαμβάνουν χώρα έξωθεν της Υπηρεσίας Ασύλου και μας μεταφέρονται από μέλη της Ένωσής μας κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των καθηκόντων τους, όπως:

  • Προσέλευση, συσσώρευση και παραμονή στο χώρο επί μακρού χρονικού διαστήματος μεγάλου αριθμού αλλοδαπών, οι οποίοι πλησιάζουν τους συναδέλφους μας σε απόσταση αναπνοής, με τις πιθανότητες μετάδοσης του κορονοϊού στους αστυνομικούς να είναι αυξημένες.
  • Κωλυσιεργία στην εξυπηρέτηση των αλλοδαπών, με αποτέλεσμα το συνωστισμό τους στο χώρο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την διασπορά του Covid-19.
  • Οι αλλοδαποί απευθύνονται στους αστυνομικούς για διαδικαστικά θέματα της Υπηρεσίας Ασύλου, τα οποία είναι παντελώς άσχετα με τα καθήκοντά τους και σε αρκετές περιπτώσεις δυσανασχετούν με τους συναδέλφους μας, ωσάν να ευθύνονται αυτοί. Απαραίτητη θεωρούμε τη συνεχή παρουσία υπαλλήλων της Υπηρεσίας Ασύλου στην πύλη εισόδου, για την επίσπευση της όλης διαδικασίας, αφού επί της ουσίας οι συνάδελφοί μας αναλαμβάνουν καθήκοντα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.
  • Συγχρωτισμός μεγάλου αριθμού αλλοδαπών στο οδόστρωμα της οδού Π. Κανελλοπούλου αφού δεν επαρκεί ο χώρος παραμονής τους, με ανοικτό το ενδεχόμενο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος. Επιπρόσθετα, οι πολίτες που αναμένουν στη στάση των λεωφορείων προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τα Μ.Μ.Μ. δεν δύνανται να εξυπηρετηθούν, αφού ο χώρος καταλαμβάνεται από τους αλλοδαπούς.
  • Δεν είναι δυνατόν εξαιτίας της τεράστιας γραφειοκρατίας που αφορούν την ανανέωση των συμβάσεων του προσωπικού των ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας, να απασχολούνται στη θέση τους αστυνομικοί, μέχρι και αν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι ασφαλείας επανέλθουν!!!
  • Η δυσοσμία που προκαλείται από την ακαθαρσία των χώρων υγιεινής (WC) πλησίον των οποίων εκτελούν υπηρεσία οι συνάδελφοί μας, είναι αφόρητη.
  • Έχει παρατηρηθεί τεράστια καθυστέρηση στην διεκπεραίωση της όλης διαδικασίας και παραμονή επί μακρού χρονικού διαστήματος των αλλοδαπών στο χώρο, όταν υπάλληλοι της υπηρεσίας ασύλου ασθενούν ή βρίσκονται σε άδεια.

 Κύριε Αρχηγέ,

 Επειδή όλα τα προαναφερόμενα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, πρέπει επιτέλους κατά την άποψή μας να καταστεί σαφές στην εμπλεκόμενη Υπηρεσία Ασύλου μέσω του αρμόδιου Υπουργείου, ότι η εμπλοκή της ΕΛ.ΑΣ. είναι επικουρική και αφορά στην τήρηση της τάξης και όχι να εκτελεί τα καθήκοντά της. Επιπλέον, αυταπόδεικτα θεωρούμε τα αντανακλαστικά σας προκειμένου επιλυθούν τα προαναφερόμενα προβλήματα που εκθέσαμε, προς αποφυγή μελλοντικών ζητημάτων που θα εκθέσουν τη Χώρα μας διεθνώς.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis