Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:18 | 28/06/2016

Λευκωσία: Αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται την ερχόμενη Πέμπτη η υγειονομική εξέταση των 5.005 υποψηφίων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για πρόσληψη στην Εθνική Φρουρά στον νεοσύστατο θεσμό των Συμβασιούχων Οπλιτών (ΣΥΟΠ). Την περασμένη Παρασκευή τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.
 
Όσοι υπέβαλαν αίτηση και πληρούν τα κριτήρια που τέθηκαν από το Υπουργείο Άμυνας θα εξεταστούν από στρατιωτικούς γιατρούς για να διαπιστωθεί η σωματική ικανότητα του κάθε υποψηφίου (που πρέπει να είναι I1 ή I2). Κατά την εξέταση θα γίνεται επίσης σωματομετρικός έλεγχος και έλεγχος των στοιχείων της αίτησης.
 
Οι υγειονομικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν με βάση την επαρχία διαμονής των υποψηφίων στα διάφορα ΚΕΝ (Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου), ενώ για την επαρχία Λευκωσίας θα πραγματοποιηθεί στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο της ΕΦ, στο στρατόπεδο Β. Καποτά (ΒΜΗ). Οι υποψήφιοι που διαμένουν στην ελεύθερη περιοχή Αμμόχωστου έχουν κληθεί να παρουσιαστούν στο ΚΕΝ Λάρνακας.
 
Oι υποψήφιοι επαγγελματίες οπλίτες θα λάβουν αριθμό με βάση την ώρα προσέλευσής τους και θα τηρηθεί, αυστηρά, σειρά προτεραιότητας για την υγειονομική εξέταση.
 
Σύμφωνα με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, μετά την ολοκλήρωση και της υγειονομικής εξέτασης, η επιτροπή αξιολόγησης θα προχωρήσει στον έλεγχο και εξέταση όλων των στοιχείων και στη συνέχεια θα κατατάξει τους υποψήφιους που πληρούν όλα τα απαιτούμενα προσόντα, σε σειρά επιτυχίας με βάση τον βαθμό του απολυτηρίου τους. Απ’ αυτόν τον κατάλογο θα προσληφθούν οι πρώτοι 3.000, ενώ οι υπόλοιποι θα απαρτίζουν τον κατάλογο επιλαχόντων, ο οποίος θα έχει διάρκεια ενός έτους. Μετά τον ένα χρόνο, για συμπλήρωση κενών από τυχόν αποχωρήσεις θα διεξάγεται νέος διαγωνισμός.
 
Το Υπουργείο Άμυνας ξεκαθάρισε επίσης ότι μολονότι το μοναδικό αντικειμενικό και μετρήσιμο κριτήριο για την πρόσληψη θα είναι ο βαθμός του απολυτηρίου, όσοι επιλεγούν και είναι κάτοχοι πτυχίων ή άλλων επαγγελματικών διπλωμάτων, ίσως ληφθούν υπόψη αναλόγως των αναγκών για την τοποθέτηση των ΣΥΟΠ σε κλάδους, όπλα, σώματα ή υπηρεσίες.
 
Όσον αφορά στον συνολικό αριθμό των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, η πλειονότητα των ενδιαφερομένων προέρχεται από τη Λευκωσία. Αναλυτικότερα, υποβλήθηκαν 1.822 αιτήσεις στην επαρχία Λευκωσίας, 1.265 στην επαρχία Λεμεσού, 1.000 στην επαρχία Λάρνακας, 589 στην επαρχία Πάφου και 329 στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.
 
Σημειώνεται ότι, τόσο τα ονόματα των 3.000 που θα προσληφθούν, όσο και των επιλαχόντων, θα δημοσιοποιηθούν στην εφημερίδα της Δημοκρατίας για σκοπούς διαφάνειας. Η δημοσιοποίηση των ονομάτων θα γίνει, ώστε να γνωρίζουν όλοι οι επιλαχόντες σε ποια σειρά βρίσκονται και πότε θα έχουν ελπίδες πρόσληψης στον θεσμό των ΣΥΟΠ.
 
Υπενθυμίζεται ότι, οι ΣΥΟΠ θα λαμβάνουν μηνιαίο μικτό μισθό €1.127  συν ο 13ος μισθός. Όσοι επιλεγούν θα κληθούν να υπογράψουν σύμβαση για ένα χρόνο, όπου θα είναι η δοκιμαστική περίοδος και στη συνέχεια θα υπάρχει η δυνατότητα για ανανέωση της σύμβασης συνολικά για δέκα χρόνια.
 
Γράφει: Νέαρχος Κυπριανού

www.philenews.com

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ & ΒΙΝΤΕΟ: Αυτή είναι η όμορφη ξανθιά Αστυνομικός που αποθέωσαν οι Ιρλανδοί οπαδοί

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την κατηγορία ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis