Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:10 | 09/04/2016
Σε σημαντική ανανέωση στόλου προχωρά πολύ σύντομα η Αστυνομία, μετά την υπογραφή των συμβολαίων, μετά από διαγωνισμό που προκήρυξε στα μέσα του 2015, για την αγορά 107 οχημάτων «με αμάξωμα τύπου Estate (Touring-Tourer-Station Wagon) κανονικής ισχύος», σύμφωνα με την προσφορά. Να σημειωθεί ότι τα 10 από τα οχήματα αυτά, θα έχουν και πρόσθετο ειδικό εξοπλισμό, σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού.
 
Η προσφορά κατακυρώθηκε στην Michael Automotive για τα Ford Focus Estate, που κρίθηκε ως η πιο συμφέρουσα. Ωστόσο, το Συμβούλιο Προσφορών της Αστυνομίας έκρινε ότι λόγω παλαιότερης έρευνας κατά των ιδιοκτητών της εταιρείας που αντιπροσωπεύει τα εν λόγω οχήματα στην Κύπρο, ότι θα έπρεπε να ζητηθεί η θέση της Νομικής Υπηρεσίας αν μπορούσε να υπογράψει συμβόλαια. Γι' αυτό και ζητήθηκε παράταση από όλους τους έγκυρους προσφοροδότες των εγγυητικών.  

Η Νομική Υπηρεσία στη γνωμάτευσή της προς την Αστυνομία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φ», υπέδειξε ότι η εταιρεία και οι ιδιοκτήτες της, δεν έχουν καταδικαστεί -ούτε και έχουν κατηγορηθεί- για οτιδήποτε, στην υπό διερεύνηση από την Αστυνομία καταγγελία, που έγινε πριν περίπου 28 μήνες. Οπότε και δεν υπήρχε λόγος αποκλεισμού. Ακόμα περισσότερο, σε περίπτωση αποκλεισμού και προσφυγή της εταιρείας σε Δικαστήριο, για τους λόγους αυτούς η πιθανότητα να κέρδιζε θα ήταν πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα το κράτος να τεθεί σε κίνδυνο να πληρώσει σοβαρές αποζημιώσεις.

Μετά τη γνωμάτευση αυτή, δεδομένου και του ότι δεν υπήρξε καμία προσφυγή στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών, η Αστυνομία προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης. Η Αστυνομία, με βάση την προκήρυξη μπορούσε να παραγγείλει από 115 μέχρι και 145 τέτοια οχήματα.

Να σημειωθεί ότι ανάλογη προσφορά, για αγορά καινούργιων οχημάτων για το δημόσιο, βρίσκεται σε εξέλιξη και από το Υπουργείο Μεταφορών.

 
Γράφει: Πέτρος Θεοχαρίδης

http://www.philenews.com/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis