Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 04/10/2015

Επικύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας την απόφαση οριστικής απόλυσης υποδιευθυντή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΙ) της Αθήνας ο οποίος φέρεται, εκμεταλλευόμενος τη θέση του, να παραποίησε απουσιολόγιο στη σχολή  κομμωτικής προκείμενου να ευνοηθεί η γυναίκα του.

Σύμφωνα με την επίμαχη απόφαση, ο υποδιευθυντής "μεθόδευσε και πέτυχε να εξαφανίσει τόσο τις καταστάσεις  δικαιολόγησης απουσιών του Α΄ και Β΄ τετραμήνου του διδακτικού έτους 2001-2002 του τμήματος κομμωτικής που είχε συντάξει ο υπεύθυνος καθηγητής του τμήματος, όσο και την κατάσταση απολυμένων του ίδιου σχολικού έτους του τμήματος κομμωτικής".
Μάλιστα, στη συνέχεια φέρεται να πλαστογράφησε και να αντικατέστησε τις νέες καταστάσεις ώστε να εμφανίζεται η
γυναίκα του ως φοιτήτρια που δικαιολογεί τις απουσίες της, με αποτέλεσμα εκείνη να πάρει απολυτήριο από το τμήμα κομμωτικής κατά τη σχολική περίοδο 2001-2002.

 Με τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου, ο υποδιευθυντής καταδικάστηκε σε φυλάκιση 22 μηνών για υπεξαγωγή εγγράφων κατ΄  εξακολούθηση και για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατ΄  εξακολούθηση.
Ακολούθησε, το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο το οποίο του επέβαλε  την πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης για τα αδικήματα «της παράβασης  καθήκοντος κατά τον ποινικό νόμο και της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς διαγωγής εντός υπηρεσίας».

Ο υποδιευθυντής του ΤΕΙ  προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης που του επιβλήθηκε, επικαλούμενος τυπικούς λόγους, όπως είναι η νομιμότητα μαρτυρικών καταθέσεων, κ.λπ.

Ωστόσο, το ΣτΕ ομόφωνα απέρριψε την προσφυγή του εκπαιδευτικού, κρίνοντας ότι «ενόψει της βαρύτητας των παραπτωμάτων και των περιστάσεων τέλεσης τους, είναι προσήκουσα η επιβληθείσα από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο ποινή της οριστικής παύσης».

Διαβάστε περισσότερα στο news.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis