Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:27 | 15/01/2019

Η Υπουργός μας Κα. Γεροβασίλη στο χαιρετισμό της στην εκδήλωση «Ελληνική Αστυνομία:Χθές,σήμερα, αύριο» ανέφερε ότι η ασφάλεια των πολιτών, αποτελεί αγαθό και αξία μιας δημοκρατικής κοινωνίας και ο στόχος είναι να αποκτήσει ουσιαστικό νόημα και περιεχόμενο η προστασία όλων ανεξαιρέτως των πολιτών.

Ποιος μπορεί να διαφωνήσει στα εύηχα αυτά λόγια; Δυστυχώς όμως παραμένουν μόνο λόγια. Πολλάκις έχουμε αναδείξει το πρόβλημα που υπάρχει στην έλλειψη της ασφάλειας και έχουμε ζητήσει «ασφάλεια για όλους και όχι για λίγους και εκλεκτούς».

Πως μπορούμε να μιλάμε για ασφάλεια για όλους τους πολίτες όταν οι Υπηρεσίες κλείνουν ή υπολειτουργούν το βράδυ;

Γιατί συνεχίζονται τα αλόγιστα μέτρα, οι φυλάξεις στόχων με αναχρονιστικούς και επικίνδυνους τρόπους;

Γιατί επιμένουμε στο μοντέλο μίας αστυνομίας του «φαίνεσθαι» και όχι του «είναι»;

Είμαστε ευχαριστημένοι με τη μετατόπιση του εγκλήματος από τη μία περιοχή στην άλλη; Όταν η εγκληματικότητα ανακυκλώνεται, συνέπεια των Νόμων με ονοματεπώνυμο, και οι δράστες είναι οι ίδιοι και ίδιοι γιατί δεν τροποποιούμε ή δεν καταργούμε την ισχύουσα νομοθεσία;

Στη συνέχεια του χαιρετισμού της αναφέρθηκε στο ότι οι αστυνομικοί εργάσθηκαν με επάρκεια και ευσυνειδησία. Έτσι ακριβώς εργάζεται ο Έλληνας Αστυνομικός και κυρίως μα το φιλότιμο . Παρά τις μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υλικοτεχνική υποδομή προσφέρει τα πάντα για να υπάρχει η Αστυνομία στα σημερινά επίπεδα και να έχει τις μικρές και μεγάλες επιτυχίες.

Για τον Έλληνα αστυνομικό όμως άφησε υπονοούμενα ότι με «ανοχές, συνενοχές και συναδελφική-αλληλεγγύη καλύπτουμε πρακτικές αστυνομικών που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Κα. Υπουργός όμως δεν εξέφρασε την άποψη  της όταν οι αστυνομικοί στη διάρκεια της διατεταγμένης υπηρεσίας τους,  που περιφρουρούν είτε το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων είτε έτερους Κυβερνητικούς στόχους, δέχονται επιθέσεις από διαδηλωτές, απεργούς, αγανακτισμένους πολίτες που κραδαίνουν συγκεκαλυμμένα «στυλιάρια» με σκοπό να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό, αδιαφορώντας για τη σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών, ποια θα πρέπει να είναι η συμπεριφορά μας;  

Μήπως θα πρέπει να παραμερίσουμε για να περάσουν και να εισέλθουν εντός των κτιρίων;

Βεβαίως όταν υπάρχει αναγκαστική συμπλοκή με τους διαδηλωτές και υπάρχουν τραυματισμοί αστυνομικών και πολιτών θα πρέπει να ερευνώνται οι συνθήκες.

Είναι όμως δημοκρατικό να εξάγουμε το αποτέλεσμα μια διοικητικής εξέτασης πριν ακόμα ξεκινήσει και ανατεθεί σε κάποιον αξιωματικό;

Ξέρετε, δεν μπορεί ο αστυνομικός τη μία στιγμή να είναι ο ικανός, ο δημοκράτης, ο αγωνιστής, ο ήρωας και την επόμενη στιγμή να είναι ο φασίστας, ο ανίκανος, ο τεμπέλης και ο αδιάφορος.

Ο αστυνομικός είναι μέλος της κοινωνίας και δεν είναι απέναντι από την κοινωνία.

Θα πρέπει ειλικρινά να αποφασίσουν άπαντες τι αστυνομία επιζητούν για την κοινωνία μας.

Η τοποθετησή τους θα  είναι  μία ξεκάθαρη και  δημοκρατικής στάση.  Αναμένουμε τις τοποθετήσεις τους.

Κανέλλος Β. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Γ. Γραμματέας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Αττικής 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis