Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:14 | 21/04/2016
Η μόνη ενίσχυση της Α.Δ. Μεσσηνίας ήταν η μετάθεση 3 ατόμων!

Σημαντικά και πολλαπλά εξακολουθούν να είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί της Μεσσηνίας, καθώς η εντεινόμενη κρίση διατηρεί υποστελεχωμένα αστυνομικά τμήματα, με ελλείψεις εξοπλισμού, ελλιπή συντήρηση υφιστάμενου εξοπλισμού και μηδενική εκπαίδευση των ενστόλων.
Φυσικά, ούτε λόγος για την περιβόητη αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών, την οποία εξήγγειλε και αυτή η κυβέρνηση. Ξεκίνησε μεν διάλογος στις αρχές του χρόνου, αλλά… πάγωσε.
Ερωτώμενος ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Θανάσης Πριστούρης, με αφορμή την πρόσφατη φιλοξενία των 41 μεταναστών, απάντησε ότι κι αυτό αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για την Αστυνομία με τη διάθεση δυνάμεων για τη φύλαξή τους.


Καίρια ζητήματα
Ο κ. Πριστούρης χαρακτήρισε καίρια ζητήματα για τους συναδέλφους του, αλλά και τους πολίτες, τις κενές οργανικές θέσεις στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, όπως κι αυτές που καταργήθηκαν πρόσφατα, την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών που δεν ολοκληρώνεται, την έλλειψη εκπαίδευσης των αστυνομικών και τη μη ανανέωση του στόλου και του εξοπλισμού τους.
Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο στόλος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας ανανεώθηκε με δύο σύγχρονα τζιπ που έγιναν δωρεά από την Costa Navarino.
«Το μεταναστευτικό είναι ένα πανευρωπαϊκό και ακολούθως εθνικό θέμα. Ωστόσο, σημαντικές αστυνομικές δυνάμεις αναλώνονται στη φύλαξη των προσφύγων και των κέντρων που δημιουργούνται. Μπορεί, βέβαια, το Προσφυγικό να είναι θέμα που “κερδίζει” την επικαιρότητα αυτή την περίοδο, θα πρέπει, όμως, να μας προβληματίζει και το πώς θα επανδρωθούν τα τμήματα, πώς θα σταματήσουμε την κατάργηση των οργανικών θέσεων που έχουν περικοπεί κι άλλα καίρια ζητήματα, όπως η εκπαίδευσή μας.
Ήταν πολύ θετικό που αυτά τα δύο οχήματα ήρθαν, διότι βοήθησαν να αποδεσμευτούν κάποια και να πάνε σε άλλες υπηρεσίες», τόνισε ο κ. Πριστούρης.


Μόνο 3 άτομα
Σε ό,τι αφορά τη στελέχωση των υπηρεσιών, ο γραμματέας της Ένωσης σημείωσε ότι ήρθαν με μεταθέσεις μόνο τρία άτομα, χαρακτηρίζοντάς τες ως «σταγόνα» στον ωκεανό μπροστά στις υπάρχουσες ανάγκες.
Επίσης, επανέλαβε το θέμα του αεροδρομίου και τη δημιουργία ξεχωριστού αστυνομικού τμήματος, καθώς η κίνηση αυξάνεται κάθε χρόνο και πλέον η Μεσσηνία αναγνωρίζεται διεθνώς ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς.
Όσο για τον πεπαλαιωμένο στόλο των οχημάτων της Αστυνομίας, δεν είναι πλέον είδηση, αλλά η κατάσταση τείνει να ξεφύγει κάθε αρίου. Από το σύνολο των 5.500 οχημάτων της Αστυνομίας, το 60% αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους, ενώ το 75% έχει καταγράψει πάνω από μισό εκατομμύριο χιλιόμετρα. Σε πολλές περιπτώσεις, δε, αστυνομικοί αναγκάζονται να διαθέτουν χρήματα από το μειωμένο μισθό τους για βασικά ζητήματα συντήρησης των οχημάτων.
Τέλος, ο κ. Πριστούρης ανέφερε ότι πρόβλημα δημιουργείται και με την καθαριότητα των αστυνομικών υπηρεσιών. Λόγω αλλαγής του συστήματος των δημοπρασιών, πλέον όλοι οι δημόσιοι διαγωνισμοί γίνονται μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος Προμηθέας και υπάρχει σημαντική καθυστέρηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα χώροι όπως οι αστυνομικές υπηρεσίες, που δέχονται εκατοντάδες πολίτες, αλλά και κρατούμενους, να μην καθαρίζονται. Μάλιστα, εύκολο είναι να αντιληφθεί κάποιος την αναγκαιότητα αυτή, αν σκεφθεί ότι προχθές χρειάστηκε να φιλοξενηθούν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας οι 41 μετανάστες.
Ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την καθαριότητα των αστυνομικών υπηρεσιών αναμένεται να γίνει το καλοκαίρι και μέχρι τότε οι ανάγκες καλύπτονται… εκ των έσω!


Της Βίκυς Βετουλάκη 
Πηγή: http://www.tharrosnews.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis