Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:10 | 19/11/2017
«Ο κατάλογος των θυμάτων δεν τελειώνει με τις πλημμύρες!»
«Η κρατική αναλγησία αυξάνει τη λίστα των θυμάτων!»


Υπό το φως του τραγικού απολογισμού της φονικής καταιγίδας που έπληξε τη δυτική Αττική, τα μέλη του συλλόγου ΑΞ.Ι.Α.(Σύλλογος Συζύγων Θανόντων - Αξιοπρέπεια – Ισότητα – Αλληλεγγύη) αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τη βαθιά θλίψη τους  για τα θύματα και την αμέριστη συμπαράστασή τους στις οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους και τις περιουσίες τους.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά ένα φυσικό φαινόμενο στάθηκε ικανό να αναδείξει  τα σαθρά θεμέλια πάνω στα οποία εξακολουθεί να «χτίζεται» το μέλλον αυτής της χώρας. Η κρατική μηχανή δεν αδυνατεί αλλά, όπως αποδεικνύεται, αρνείται να μεριμνήσει για τις στοιχειώδεις δομές, ώστε να προστατεύσει τους πολίτες της έστω από μια καταιγίδα και τους αφήνει να θαφτούν στη λάσπη. Η αποποίηση και η μετάθεση ευθυνών αποτελούν πάγιες τακτικές και ο συνήθης δακρύβρεχτος συλλυπητήριος λόγος που εκφωνείται από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης όχι μόνο δεν είναι στο ελάχιστο ικανός να παρηγορήσει τη θλίψη, αλλά επιπλέον εξεγείρει συναισθήματα οργής  για μια καταστροφή που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί. 
 
Δεν μπορούμε να μη σταθούμε στο όνομα της κυρίας Πολυμεροπούλου, σύζυγος του εκλιπόντος απόστρατου αξιωματικού, που την ακούσαμε σε τηλεοπτικό σταθμό να συνειδητοποιεί ότι βρέθηκε στη θέση που βρισκόμαστε κι εμείς και δυστυχώς δεν θα είναι ως φαίνεται η μόνη. Ως Σύλλογος συναισθανόμαστε την απέραντη θλίψη και την οργή της. Θέλουμε να τις αγκαλιάσουμε όλες και να τις υποσχεθούμε ότι θα αγωνιστούμε και για εκείνες, προκειμένου να βγούμε από το τέλμα στο οποίο μας έχει καταδικάσει το άρθρο 12 του νόμου Κατρούγκαλου. Ένας νόμος που δημιουργεί νέα θύματα, βουλιάζοντας ολόκληρες οικογένειες στην απελπισία και την απόγνωση. Η καταδίκη δεν είναι αμετάκλητη όσο είμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με κάθε νόμιμο τρόπο για την άρση της κατάφορης αδικίας εις βάρος μας, για τα δικαιώματα που μας καταπατούν και για τη ζωή που μας κλέβουν.
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis