Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:18 | 08/03/2017

Έκπληξη και προβληματισμό έχει προκαλέσει και στο νησί μας η απόφαση με την οποία το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάσσει την ενίσχυση των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λέσβου, Χίου, Σάμου και Β’ Δωδεκανήσου προκείμενου αντιμετωπισθούν πάγιες και ανελαστικές υποχρεώσεις λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών, με αστυνομικούς και από τη Ζάκυνθο.

Με διαδικασίες και νοοτροπίες που παραπέμπουν σε εποχές του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”, ούτε λίγο, ούτε πολύ ζητά να αποσπαστούν από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου είτε με την θέληση τους, είτε υποχρεωτικά, κατόπιν ορισμού τους από τον οικείο Αστυνομικό Διευθυντή, και με έξοδα του δημοσίου, τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί που στελεχώνουν τις Διμοιρίες Υποστήριξης ή έχουν εκπαιδευτεί για το σκοπό αυτό, για χρονικό διάστημα τριών μηνών με δυνατότητα επιπλέον παράτασης τριών ακόμη μηνών.

Δυο μέτρα και σταθμά
Και σα να μην έφτανε αυτό -όπως πληροφορούμαστε από την τοπική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων- πριν λίγες ημέρες εκδόθηκε αντίστοιχη διαταγή για την ενίσχυση των Υπηρεσιών Αστυνόμευσης Αεροδρομίων της Χώρας με αστυνομικούς οι οποίοι θα δηλώσουν να έρθουν με δικά τους έξοδα, και όχι του δημοσίου όπως ανωτέρω. Μέσα σε αυτές βρίσκεται λόγω της τεράστιας έλλειψης σε προσωπικό για την αντιμετώπιση, όπως κάθε χρόνο, της αυξημένης τουριστικής κίνησης στα αντίστοιχα αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων και η Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου (Τ.Α. Ζακύνθου).
Βρισκόμαστε, λοιπόν, στο στάδιο προετοιμασίας για την θερινή τουριστική περίοδο η οποία προβλέπεται να είναι αυξημένη και να ξεκινήσει από τα τέλη Μαρτίου, πολύ νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές, και γι’ αυτό είναι επιβεβλημένη η ενίσχυση με ανάλογο αριθμό αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου.

Απορίας άξιο…
Είναι, λοιπόν, άξιο απορίας ύστερα από τα ανωτέρω, πως, το Αρχηγείο από τη μια να ζητά να ενισχύσει την Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου με αστυνομικούς οι οποίοι θα έρθουν με δικά τους έξοδα, λόγω σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό, και από την άλλη να τη διατάσσει για απόσπαση τριών αστυνομικών με έξοδα δημοσίου, προς ενίσχυση άλλων Διευθύνσεων. Με λίγα λόγια, “εκεί που μας χρωστούσαν, μάς πήραν και το βόδι” αφού αντί να ενισχύεται η ανωτέρω Διεύθυνση με προσωπικό, καλείται να ενισχύσει τις άλλες Διευθύνσεις.

Κάλεσμα…
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων με επιστολή της προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, κοινοποιούμενη στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Βουλευτή Ζακύνθου, Σταύρο Κοντονή, καλεί την πολιτική και φυσική ηγεσία να εξαιρέσει με την άδικη αυτή διαταγή την Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου, η οποία αδυνατεί να αντεπεξέλθει με το υπάρχον προσωπικό στις τεράστιες ανάγκες της θερινής περιόδου, κάτι για το οποίο είναι ήδη γνωστό, και να ενισχυθεί πραγματικά και χωρίς αφαιμάξεις με ανάλογο αριθμό προσωπικού για την τρέχουσα θερινή περίοδο.

imerazante.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis