Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:17 | 20/01/2016

Μια περίεργη υπόθεση εξελίσσεται στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην εγκατάσταση του χόκεϋ  στο Ελληνικό, με πρωταγωνιστές έναν ανήλικο Μαροκινό και έναν 25χρονο ομοεθνή του.

Την περασμένη εβδομάδα ο ανήλικος Μαροκινός κατήγγειλε στον υπεύθυνο του κέντρου ότι ο 25χρονος ομοεθνής του, τον βίασε.  

Για την καταγγελία αυτή έλαβαν γνώση οι αστυνομικοί που φυλάσσουν το χώρο και ο 25χρονος Μαροκiνός συνελήφθη. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την ίδια ημέρα και προκειμένου να μη δημιουργηθεί σάλος, ο νεαρός φυγαδεύθηκε και οδηγήθηκε σε ξενώνα των Γιατρών χωρίς Σύνορα στην Αθήνα προκειμένου να εξεταστεί από ψυχολόγο και να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση. 

Την υπόθεση αυτή, έχει αναλάβει και ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.  Μετά τη σύλληψη του 25χρονου, την επομένη ημέρα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ πήρε κατάθεση από τον υπεύθυνο της εγκατάστασης  και στη συνέχεια αναζήτησε τον ανήλικο, τον οποίο και οδήγησε στο Τμήμα Ανηλίκων της  Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να εξεταστεί από ειδικούς ψυχολόγους και Ιατροδικαστή. 

Παρά τα όσα ακούγονται, πάντως, γεγονός είναι ότι, αν και ο Ιατροδικαστής εξέτασε τον 15χρονο Μαροκινό, δεν έχει βγάλει ακόμα σχετική πραγματογνωμοσύνη, η οποία αναμένεται τις επόμενες ημέρες. 

Ο φερόμενος ως βιαστής Μαροκινός, κρατείται στο Τμήμα Αλλοδαπών της ΕΛ.ΑΣ και σύμφωνα με πληροφορίες, θα απελαθεί. 

Τι συμβαίνει τελικά στο Ελληνικό; 

Η ιστορία αυτή και εφ' όσον αποδειχθεί πως, τελικά συνέβη ο βιασμός του 17χρονου, εγείρει ερωτήματα για τις συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στο Ελληνικό. 

Πώς είναι δυνατόν από τη στιγμή που την ευθύνη όσων φιλοξενούνται εκεί έχουν αναλάβει στελέχη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, και υπάρχει παρουσία της Αστυνομίας σε 24ωρη βάση να υπάρχει καταγγελία για βιασμό ανηλίκου και μάλιστα κατ' εξακολούθηση; 

Τέλος τίθεται ένα ακόμα ερώτημα. Στο χόκεϋ φιλοξενούνται και πάλι Μαροκινοί μετανάστες;  

Να θυμίσουμε πως πριν από περίπου ένα μήνα η ΕΛ.ΑΣ με επιχείρηση σκούπα, είχε απομακρύνει μέσα σε μία νύχτα περίπου 400 Μαροκινούς και Αλγερινούς οι οποίοι είχαν δημιουργήσει συνθήκες γκέτο στο συγκεκριμένο κέντρο και είχαν προξενήσει τεράστιες καταστροφές στο κτίριο.  
Ο δε υπουργός Μεταναστετικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας διαβεβαίωνε τους τρεις δημάρχους των όμορων Δήμων ότι στο κέντρο θα στεγάζονται πλέον μόνο πρόσφυγες και ειδικότερα οικογένειες προσφύγων. 

 

http://www.vimaonline.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis