Υπόθεση Γιακουμάκη: Πληροφορίες για δίωξη σε βάρος Μαρκογιαννάκη

Υπόθεση Γιακουμάκη: Πληροφορίες για δίωξη σε βάρος Μαρκογιαννάκη
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Υπόθεση Γιακουμάκη: Πληροφορίες για δίωξη σε βάρος Μαρκογιαννάκη

Δίωξη για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Ιωαννίνων εις βάρος του πρώην υπουργού και βουλευτή Χανίων της ΝΔ, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, για την εμπλοκή του στην υπόθεση του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, όπως γράφει το epirusgate.

 


Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το στέλεχος της ΝΔ ήταν υπεύθυνος για την «άνωθεν» παρέμβαση προς τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, ώστε να πέσουν «στα μαλακά» οι φοιτητές που φέρονται να ασκούσαν ψυχολογική βία στον άτυχο Βαγγέλη Γιακουμάκη. 

Με δηλώσεις του, ο κ. Μαρκογιαννάκης είχε παραδεχθεί ότι τηλεφώνησε στη Σχολή και μίλησε με τον πρώην διευθυντή, κ. Μάντζαρη, για άλλη όμως περίπτωση σπουδαστή, ο οποίος είχε ζωγραφίσει σε τοίχο της σχολής την Κρήτη και δίπλα είχε γράψει το όνομα του χωριού του, με αποτέλεσμα να απειλείται με αποβολή.

Εκτός από τον κ. Μαρκογιαννάκη, δίωξη ασκήθηκε και σε δύο διοικητικούς παράγοντες της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων για παράβαση καθήκοντος, αναφορικά με την εμπλοκή τους στην υπόθεση, που προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο. 

Οι τρεις τους είχαν κληθεί πριν από λίγο καιρό για εξηγήσεις από τον εισαγγελέα Εφετών.

Ο 20χρονος Βαγγέλης είχε βρεθεί νεκρός λίγα μόλις μέτρα μακριά από τη Γαλακτομική Σχολή Ιωαννίνων, όπου και σπούδαζε. Η εξαφάνισή του είχε κινητοποιήσει και συγκινήσει όλη την Ελλάδα, που παρακολουθούσε με αγωνία τις εξελίξεις, μέχρι ο άτυχος σπουδαστής να βρεθεί νεκρός, από το ίδιο του το χέρι.

http://www.protothema.gr