Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:29 | 15/09/2019

Νέα εξέλιξη προέκυψε στο θέμα του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου καθώς, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», δημοιοποιήθηκε η ανακοίνωση της πρότασης του εισαγγελέα προς το Δικαστικό Συμβούλιο, έπειτα από αίτημα της οικογένειας.

Συγκεκριμένα, προτείνεται από τον εισαγγελέα να παραπεμφθούν σε δίκη για το αδίκημα της πρόκλησης θανατηφόρου σωματικής βλάβης οι δύο φυσικοί αυτουργοί (ο καταστημάτάρχης και ο μεσίτης) και οι τέσσερις αστυνομικοί.

Η πρόταση του εισαγγελέα διατηρεί το πιο ελαφρύ ποινικό πλαίσιο, με αποτέλεσμα τόσο ο καταστηματάρχης όσο και ο μεσίτης να μην κατηγορούνται προς το παρόν για ανθρωποκτονία με δόλο ή ενδεχόμενο δόλο, όπως ζητάει η οικογένεια του θανόντος.

Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η πρόταση του εισαγγελέα, τότε θα παραπεμφθούν και οι έξι στο Μικτό Ορκωτό με την ίδια κατηγορία.

Σημειώνεται πως η οικογένεια του Ζακ έχει καταθέσει μήνυση, ζητώντας να μετατραπούν οι κατηγορίες στη σοβαρότερη κατηγορία της ανθρωποκτονίας για τους δύο πολίτες και τους εννέα αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση.

protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis