Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 29/10/2018

Σε επικοινωνία βρίσκεται από χθες το βράδυ ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος με τον Αλβανό ομόλογό του για το περιστατικό θανάτου του Κων/νου Κατσίφα από τα πυρά Αλβανών αστυνομικών.

Από την ΕΛ.ΑΣ. παραδόθηκε σήμερα σχετικό αίτημα στην Αλβανική Αστυνομία για να δοθεί άδεια από τις αλβανικές Αρχές να μεταβεί αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή και να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για την πορεία των ερευνών. Βεβαίως δεν θα έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στις έρευνες παρά μόνο να ενημερωθεί για όσα έχουν προκύψει από την έρευνα των Αλβανών συναδέλφων του. Αναμένεται η απάντηση των αλβανικών Αρχών.

Έμπειροι αξιωματικοί πάντως της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν την δυσπιστία τους για την ουσία που θα έχει μία τέτοια ενέργεια από πλευράς Ελλάδας, αφού πρώτον ο αστυνομικός που θα πάει δεν μπορεί να κάνει έρευνα σε μία ξένη χώρα, δεύτερον δεν ήταν παρόν στις έρευνες που έγιναν στο σημείο και στις κατ’ οίκον έρευνες και τρίτον δεν έχει εξετάσει τυχόν μάρτυρες, άρα ουσιαστικά θα κληθεί απλά να ακούσει και να μεταφέρει όσα του πουν…

[custom:google-ads]

Μάλιστα, οι Έλληνες αξιωματικοί δεν ξεχνούν να σημειώσουν πως η Αλβανική Αστυνομία δεν διακρίνεται για την συνεργασία της με την ΕΛ.ΑΣ. αφού λαμβάνει εκατοντάδες σήματα ετησίως για καταζητούμενους Αλβανούς από την χώρα μας που έχουν διαφύγει στην χώρα τους και η Αλβανική Αστυνομία… απλά παραλαμβάνει αιτήματα και σήματα δίχως να ανταποκριθεί ποτέ σε αυτά.

Σημειώνεται επίσης, πως αντίθετα η Βουλγαρία, σε ανάλογες περιπτώσεις, λειτουργεί με αντανακλαστικά που όντως ταιριάζουν με χώρα που έχει πρόθεση να συνεργαστεί, άρα με αυτά ως δεδομένα, πέρα από τα διπλωματικά ευχολόγια η ουσία μίας τέτοιας ενέργειας από πλευράς ελληνικών Αρχών μοιάζει τουλάχιστον άνευ αντικειμένου.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας πάντως είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις ελληνικές Αρχές καθώς είχε συλληφθεί το 2008, στο Χαλάνδρι, για κατοχή μισού κιλού κάνναβης.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis