Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:44 | 06/03/2021

Σε αυξημένο επίπεδο συναγερμού βρίσκονται οι Αρχές ασφαλείας, μετά και την νέα εξέλιξη στην υγεία του καταδικασμένου για τρομοκρατία, Δημήτρη Κουφοντίνα

Τεταμένη είναι η προσοχή της ΕΛ.ΑΣ. σε ευαίσθητους στόχους καθώς δεν αποκλείουν οι συμπαραστάτες του να προχωρήσουν σε οργανωμένες καταδρομικες επίθεσης.

Μάλιστα, το Σάββατο είδε το φως της δημοσιότητας μια ανάληψη ευθύνης σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου για επιθέσεις με εμπρηστικούς μηχανισμούς στην Θεσσαλονίκη, στην οποία οι κουκουλοφόροι απειλούν με μαζικά χτυπήματα.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Τα χειρότερα έπονται...».

Πρόκειται για συνολικά τρεις επιθέσεις με γκαζάκια και εύφλεκτο υγρό σε σπίτια αστυνομικών, ενός συνταξιούχου δικαστικού αλλά και υποψήφιας στις περασμένες εκλογές με το κόμμα της ΝΔ.

Ο συντάκτης του κειμένου, με απειλητικό ύφος, προαναγγέλλει νέες επιθέσεις και χαρακτηριστικά γράφει τις εκτάσεις όπως: «Ας πληρώσουν όλοι τους ακριβά. Ας πληρώσουν για όλα».

Παράλληλα, προσπαθεί ο συντάκτης να πείσει ότι κάθε ενέργεια κρίση πίσω της ένα καλά οργανωμένο σχέδιο:

«...Γνωρίζουμε και εμείς τα πάντα για σας. Τα σπίτια σας, τα γραφεία σας, τα αυτοκίνητα και τις περιουσίες σας. Καταγράφουμε τις γεμάτες αν-ασφάλεια κινήσεις σας. Τα ήσυχα βράδια σας, τα πρωϊνά δρομολόγια προς την εργασία σας και πίσω, τις κυριακάτικες βόλτες με την οικογένειά σας. Και αν δε μας χώριζε αυτό το τεράστιο χαρακτηριστικό που ονομάζεται επαναστατική ηθική, μια άβυσσος ποιοτικών συναισθήσεων και ηθικού βάρους, θα σας είχαμε στερήσει κάθε όμορφη στιγμή που απολαμβάνετε».

Πάντως οι επιθέσεις των συμπαράσταση του Κουφοντίνα ξεπερνούν τις 350.

Μίνα Καραμήτρου

cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis