Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:46 | 07/10/2017

Στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου βρίσκονται από το πρωί του Σαββάτου οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση Λεμπιδάκη, προκειμένου να απολογηθούν. Η μεταφορά τους έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ η διαδικασία αναμενόταν να ολοκληρωθεί μετά τα μεσάνυχτα.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους, απόπειρα εκβίασης από κοινού, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου και εμπρησμός.
Για την ίδια υπόθεση έχει, ήδη, απολογηθεί και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, η 16χρονη κόρη ενός εκ των κατηγορουμένων που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Το κοινό των κατηγορουμένων είναι πως υποστηρίζουν ότι... μπλέχτηκαν στην απαγωγή Λεμπιδάκη και δεν ήταν οι ίδιοι ανάμεσα στους «εγκέφαλους» που την σχεδίασαν.
[custom:google-ads]
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δικηγόρος του 45χρονου ακτιβιστή και του 22χρονου από τα Σφακιά, κ. Περάκης, είπε, εξερχόμενος για λίγο του δικαστικού μεγάρου: «Αυτοί που απολογούνται τώρα είναι οι τελευταίοι τροχοί της αμάξης».

Ο ίδιος τόνισε ότι «αυτοί που οργάνωσαν και πραγματοποίησαν την απαγωγή δεν βρίσκονται μέσα στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου».

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, τουλάχιστον δύο από τους συλληφθέντες είπαν ότι φοβούνται να μιλήσουν, καθώς ανησυχούν για τη ζωή τους και για τη ζωή των οικογενειών τους.

Περί τις 20:00 το βράδυ, είχαν ολοκληρώσει την απολογία τους οι πέντε εκ των επτά συλληφθέντων, ενώ αναμένονταν ακόμη εκείνες του 60χρονου μεσίτη και του 45χρονου ακτιβιστή, στον οποίο αποδίδεται κομβικός ρόλος στην απαγωγή Λεμπιδάκη.
 

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis