Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:01 | 28/09/2018

Η υπέρμετρη προσπάθεια της αστυνομίας της Antigua για τη δίωξη ενός άνδρα για φερόμενη σεξουαλική επαφή με ανήλικο σταμάτησε στο High Court επειδή η κοπέλα ήταν στην πραγματικότητα πάνω από την ηλικία της συγκατάθεσης.

Την Τρίτη, ο Adlai Smith δεν προσέφερε κανένα στοιχείο εναντίον του 53χρονου και έτσι ο κατηγορούμενος υπέβαλε ένσταση μη έννομης εκδίωξής του και τελικά απελευθερώθηκε.

«Είναι ένα από τα θέματα που ανατέθηκαν πρόσφατα στο Δικαστήριο για τα Σεξουαλικά Αδικήματα, οπότε ο Ralph Francis (δικηγόρος του κατηγορούμενου) επέστησε την προσοχή μου στα έγγραφα του. Το Δικαστήριο και εγώ είδαμε το πιστοποιητικό γέννησης του κοριτσιού και ήταν στην πραγματικότητα πάνω από 16 κατά τη στιγμή της σεξουαλικής συνάντησης. Η υπόθεση μου έλεγε ότι ο άνδρας δεσμευόταν να κάνει σεξ με κάποια κάτω των 16 ετών, οπότε τώρα, φυσικά, δεν έχω καμία υπόθεση. Ως εισαγγελέας δεν προσκόμισα αποδεικτικά στοιχεία και απέσυρα την υπόθεση", δήλωσε ο Smith.

Το δικαστήριο εξέδωσε επίσημη ετυμηγορία και ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε την υπόθεση να αιωρείται πάνω από το κεφάλι του για περισσότερο από ένα χρόνο, απελευθερώθηκε.

Ο άνδρας συνελήφθη και κατηγορήθηκε για αδίκημα μετά τη διαρροή ενός αρχείου ήχου, το οποίο έκανε τους γύρους του στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, όπου ο κατηγορούμενος και η κοπέλα, που έμοιαζε ανήλικη, διαφωνούσαν ως προς την τιμή της σεξουαλικής πράξης.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis