Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:00 | 10/06/2016

Δημοσιεύουμε κείμενο αναγνωστών/αστυνομικών που εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του policenet.gr

 

Τα πλάνα δείχνουν ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος βρισκόταν με το αυτοκίνητό του στη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας και κινούνταν με ταχύτητα 110 ως 115 χιλιόμετρα την ώρα, όταν ξεκίνησε η διαδικασία που οδήγησε στον θάνατό του.

Ερωτάται συνεπώς: Πως μπορεί κάποιος, να ρυθμίσεις τα ¨πράγματα ¨ ώστε, να προκαλέσει πυρκαγιά σε ένα εν κινήσει όχημα με εξασφαλισμένο αποτέλεσμα, τον θάνατο του/των επιβαινόντων;

Εάν απαντήσουμε ¨μπορούν¨, τότε θα πρέπει να ανατρέξουμε στα άτομα που είχαν πρόσβαση στο όχημα το προηγούμενο διήμερο, προκειμένου να το ¨σαμποτάρουν.¨

Τα άτομα στον έμπιστο συνεργείο; κάποιος φίλος με γνώσεις; ενδείξεις διάρρηξης του γκαράζ; κάπου το άφησε ανεπιτήρητο η σύζυγος;

Πάμε στην άλλη πλευρά της ζυγαριάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αυτοπυροβολήθηκε αστυνομικός!

Ας θυμηθούμε δύο πρόσφατες περιπτώσεις:

  Στις φλόγες τυλίχθηκε, σήμερα το πρωί, αυτοκίνητο, την ώρα που εκινείτο στην εθνική οδό Ηρακλείου - Ρεθύμνου, στο ύψος της Λυγαριάς. Ο οδηγός αντιλήφθηκε άμεσα τη φωτιά και εγκατέλειψε το όχημα πριν αυτή το επεκταθεί. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα που έσβησαν τελικά την πυρκαγιά.

Στις φλόγες τυλίχθηκε αυτοκίνητο τύπου Smart, ενώ κινούταν, με κατεύθυνση ... Πειραιά. Η αιτία της πυρκαγιάς θα διερευνηθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πιθανό βραχυκύκλωμα.

Λίγο ή πολύ, όλοι μας γνωρίζουμε τις αιτίες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά στο αυτοκίνητο: βραχυκύκλωμα ή διαρροή καυσίμου είναι οι βασικοί παράγοντες.

Αναφερόμαστε, κυρίως, σε γυμνά καλώδια κοντά στην μπαταρία ή στο δυναμό, αλλά και μέσα στο ταμπλό, ενώ προσοχή χρειάζονται πάντα τα υγρά καύσιμα, που είναι άκρως εύφλεκτα.

Πέρα από αυτά, είναι σχεδόν απίθανο να προκληθεί πυρκαγιά σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο από άλλη αιτία.

Οι δύο συχνότερες, ίσως και μοναδικές, αιτίες πρόκλησης πυρκαγιάς σε ένα αυτοκίνητο είναι η διαρροή καυσίμου, αλλά και το βραχυκύκλωμα.

Τα λιπαντικά είναι επίσης εύφλεκτα.

Βλέπετε, πόσο εύκολη είναι η διαλεύκανση;

Αρκετά λοιπόν, δηλητηριάζουμε την κοινωνική ηθική και δείχνουμε ασέβεια στην Οικογένεια

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

[email protected]

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την κατηγορία ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis