Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:59 | 28/02/2019

Μια σειρά από νέα στοιχεία στην υπόθεση του βιασμού και της άγριας δολοφονίας τη 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο προέκυψαν από έρευνες των επιτελών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Ενώ η τακτική Ανακρίτρια Ρόδου συνθέτει το «παζλ», δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που διενεργείται και την υποβολή του συνόλου του υλικού που έχει αιτηθεί σε υπηρεσίες να διατάξει τηναναπαράσταση του εγκλήματος, προκειμένου να ξεκαθαρίσει αν οι ισχυρισμοί των κατηγορούμενων συμφωνούν με τα ευρήματα, αναφέρει η εφημερίδα της Ρόδου «Δημοκρατική».

[custom:google-ads]

Συγκεκριμένα από τα στοιχεία που έχουν προκύψει από εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν σε ευρήματα που συνέλεξαν επιτελείς της σήμανσης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και του Λιμενικού Σώματος, προέκυψαν τα εξής:

-Δεν υπάρχουν αποτυπώματα του 21χρονου Έλληνα και του 19χρονου Αλβανού, προσωρινά κρατούμενων για την δολοφονία και το βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη, στην οικία της τελευταίας στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

-Και οι δύο κατηγορούμενοι μετά το αποτρόπαιο έγκλημα συμπεριφέρονται σαν να μην συνέβη τίποτε που να τους έχει συγκλονίσει και ανταλλάσσουν μηνύματα μέσω του Facebook. Τηλεφωνούν σε διάφορα άτομα για να κανονίσουν ραντεβού για καφέ, ακόμη και με κορίτσια. Ο 21χρονος Ροδίτης μάλιστα κανονίζει να πάει στο γυμναστήριο την 1η Δεκεμβρίου 2018, για να κάνει γυμναστική και βόλτα.

-Βρέθηκε DNA του 21χρονου Ροδίτη και της Τοπαλούδη στη θέση του συνοδηγού του οχήματος του πατέρα του, με το οποίο μετέβησαν με το θύμα στην οικία στους Πεύκους και μετέπειτα την οδήγησαν αιμόφυρτη στην παραλία Φωκίας, όπου την πέταξαν στην θάλασσα και ξεφορτώθηκαν μέρος των πειστηρίων του εγκλήματος. To DNA του 21χρονου Ροδίτη βρέθηκε στο καπάκι της καρότσας του ίδιου αυτοκινήτου.

-Σε πειστήρια εντός της οικίας συμπεριλαμβανομένων και δειγμάτων από το μπάνιο, τα ταβάνια και τις πόρτες βρέθηκε DNA του 21χρονου Ροδίτη και του θύματος, ενώ DNA του 19χρονου Αλβανού εντοπίστηκε σε κοντάρι της σφουγγαρίστρας.

-Φέρεται να προκύπτει παραπέρα η χρήση προφυλακτικού, καθώς βρέθηκε εξωτερικά αυτού δείγμα DNA του θύματος.

cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis