Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:39 | 31/10/2018

Προκαταρκτική εξέταση για τις πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές από τον πρώην αντιπρόεδρο της Jumbo, Ευάγγελο Παπαευαγγέλου, ξεκινούν οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Η εντολή για τη διενέργεια έρευνας ήρθε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η οποία διέταξε να ελεγχθεί αν και ποιες αξιόποινες πράξεις έχουν διαπραχθεί. Στο μικροσκόπιο πάντως, αναμένεται να μπουν τόσο το πρώην μεγαλοστέλεχος της Jumbo όσο και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας που φέρονται να εμπλέκονται. Έτσι, η οικονομική Εισαγγελία αναμένεται να ξεδιπλώσει το κουβάρι της υπόθεσης, την οποία με τη σειρά τους ερευνούν τόσο η Τράπεζα της Ελλάδος όσο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

[custom:google-ads]

Το όνομα του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου, που αιφνιδίως καθαιρέθηκε χθες από τη θέση του αντιπρόεδρου της Jumbo την οποία κατείχε για μία εικοσαετία, φέρεται να έχει εμπλακεί στην υπόθεση από τις κινεζικές αρχές. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γνωστοποιηθεί, εμφανίζεται να είχε συστήσει προσωπική εταιρία μέσω της οποίας έκανε πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους , αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω της χρήσης POS, παρά τα capital controls που έχουν επιβληθεί στην Κίνα, με αποτέλεσμα ο αγοραστές να έμπαιναν στο πρόγραμμα της Χρυσής Βίζα (και των προνομίων της).

Να σημειωθεί πως η διοίκηση της Jumbo έχει δηλώσει πως πρόκειται για υπόθεση που αφορά αποκλειστικά τον Ευαγγ. Παπαευαγγέλου.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis