Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:23 | 30/04/2019

O πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος είναι το πρώτο πολιτικό πρόσωπο, που καλείται την Παρασκευή το πρωί, να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για την υπόθεση της Novartis.

Λίγες ημέρες μετά την απόφαση της Βουλής για την άρσης της ασυλίας του ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος καλείται να εξεταστεί ανωμοτί για την υπόθεση της Novartis.

Όπως είναι γνωστό η εισαγγελική λειτουργός, είχε διαβιβάσει, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, το φάκελο στη Βουλή ζητώντας την άρση της βουλευτικής ασυλίας για τον Ανδρέα Λοβέρδο, προκειμένου να του στείλει κλήση και να τον εξετάσει ως ύποπτο. Στο πολυσέλιδο διαβιβαστικό περιγραφόταν η πράξη της δωροδοκίας για την οποία ο πρώην υπουργός καλείται σε αυτό το δικονομικό στάδιο να δώσει εξηγήσεις.

Ο Α. Λοβέρδος, έχει δικαίωμα την Παρασκευή το πρωί που θα βρεθεί ενώπιον της εισαγγελέως, να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας και να προετοιμάσει το υπόμνημα παροχής εγγράφων εξηγήσεών του.

[custom:google-ads]

Αξίζει πάντως, να σημειωθεί ότι η κλήση οποιουδήποτε προσώπου με την ιδιότητα του υπόπτου, δεν σημαίνει ότι είναι και κατηγορούμενος. Κι αυτό γιατί μετά την παροχή των εξηγήσεων που θα δώσει η εισαγγελέας έχει τη δικονομική δυνατότητα είτε να ασκήσει εναντίον του ποινική δίωξη, είτε να αρχειοθετήσει τη δικογραφία.

Με ενδιαφέρον πάντως, αναμένεται και η αποτίμηση του δεύτερου πακέτου των εκκρεμών δικογραφιών για τα πέντε πολιτικά πρόσωπα που έχει στα χέρια της η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη . Μέσα στις επόμενες μέρες η εισαγγελέας αναμένεται για όσα πρόσωπα δεν προκύπτουν ενδείξεις να θέσει στο αρχείο την υπόθεση, ενώ για σε αντίθετη περίπτωση μπορεί ή να συνεχίσει την έρευνα ή να διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή για άρση ή μη της ασυλίας.

Όπως είναι γνωστό ανοιχτή παραμένει η υπόθεση για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους πρώην Υπουργούς Δημήτρη Αβραμόπουλο, Γιάννη Στουρνάρα, Άδωνη Γεωργιάδη και Μάριος Σαλμάς.

Παράλληλα, στα χέρια της Εισαγγελέως Διαφθοράς επεστράφη από τη Βουλή και η δικογραφία για τον πρώην Υπουργό Μάριο Σαλμά , αναφορικά με την υπόθεση των υπερτιμολογημένων αρθροσκοπήσεων .

Η δικογραφία, που εστάλη μετά την ολοκλήρωση της έρευνας στη Βουλή για άρση της ασυλίας του πρώην Υπουργού, αφορά σε ενδεχόμενη ζημία του ΕΟΠΥΥ από την υπόθεση των υπερκοστολογημένων παραπεμπτικών για αρθροσκοπήσεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μετά την άρση της ασυλίας και τη διαβίβαση του φακέλου στην τακτική δικαιοσύνη είναι θέμα ημερών η αποστολή κλήσης προς παροχή εξηγήσεων και για τον κ. Σαλμά.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εν ενεργεία Αρχιφύλακας "έφυγε" από τη ζωή

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis