Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 12/06/2019

Ενέργειες με τις οποίες επιχείρησε να μπλοκάρει την γρήγορη ολοκλήρωσης της έρευνας για την υπόθεση της Novartis φέρονται να αποδίδονται στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, την περίοδο που ο ίδιος επόπτευε την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επικεφαλής της εισαγγελίας Ελένη Τουλουπάκη σε αναφορά της στο πλαίσιο της έρευνας με αφορμή τις καταγγελίες που είχε κάνει σε βάρος της ο κ. Αγγελής σχετικά με τους χειρισμούς της στην υπόθεση τον κατηγορεί για παρεμβάσεις στο έργο της αλλάζοντας ακόμη και τις δικές της παραγγελίες στους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.

Στην επίμαχη αναφορά η εισαγγελική λειτουργός φέρεται να αναφέρεται στην πολυσυζητημένη συνάντηση που είχαν στη Βιέννη με τους Αμερικανούς στην οποία όπως φέρεται να υποστηρίζει εκείνοι τους ενημέρωσαν πως υπάρχει στην διάθεση τους αριθμός τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία πολιτικού προσώπου που ελέγχεται για εμπλοκή στην υπόθεση της Novartis.

[custom:google-ads]

Σύμφωνα με την αναφορά της της κυρίας Τουλουπάκη, οι Αμερικανοί εμφανίζονται να ρώτησαν το κλιμάκιο των Ελλήνων εισαγγελέων εάν ενδιαφέρονται για τον επίμαχο λογαριασμό και ο κ. Αγγελής φέρεται να τους υπέδειξε να απευθυνθούν eurojust.

Επιπλέον, η κυρία Τουλουπάκη φέρεται να καταγγέλλει ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατέσχεσε δύο φορές ηλεκτρονικά αρχεία τόσο για τη Novartis όσο και για άλλες υπό διερεύνηση υποθέσεις, αλλά και τα πρωτότυπα απόρρητα έγγραφα που είχαν αποστείλει οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους. Αυτά τα έγγραφα, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, δεν έχουν επιστραφεί ακόμη και σήμερα από τον κ. Αγγελή στους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχει διαταχθεί διπλή ποινική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα ελεγχθεί ο τρόπος που χειρίστηκαν οι αρμόδιοι εισαγγελείς το θέμα αλλά και όλες οι σχετικές καταγγελίες.

Παράλληλα, ο κ. Αγγελής ελέγχεται πειθαρχικά την ώρα που επιμένει στις καταγγελίες του για παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης

Διαβάστε περισσότερα στο newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis