Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:15 | 22/08/2017

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Δαφνίλα ενώ έσβησε η πυρκαγιά στο Κέντρωμα. Προβληματισμός για τα αλλεπάλληλα μέτωπα της φωτιάς.

Χάρη στην αποτελεσματική επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όως γράφει το Corfu Press έσβησε η πυρκαγιά που σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στο Κέντρωμα, αφήνοντας πίσω της 10 στρέμματα καμένης γης.

Στη Δαφνίλα

Υπό έλεγχο έθεσαν οι πυροσβέστες και την πυρκαγιά στο Δαφνίλα, η οποία έφτασε μέχρι το γήπεδο του τένις στο ομώνυμο ξενοδοχείο αλλά και μέσα στις αυλές σπιτιών της περιοχής. Η φωτιά εξαπλώθηκε από τους δυνατούς ανέμους.

Δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές ενώ κάτοικοι, εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο και εθελοντές συνέδραμαν στο έργο της πυρόσβεσης.

Εκτός από τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής από αέρος τα δύο αεροσκάφη PZL έκαναν διαρκώς ρίψεις νερού ενώ ακόμη δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από τη βάση του Ακτίου έριχναν επιβραδυντικό υγρό στις φλόγες.

Προβληματισμένος εμφανίζεται ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής στα Ιόνια Ευθύμιος Γεωργακόπουλος για τα συχνά κρούσματα πυρκαγιών ενώ τόνισε ότι οι άντρες της Πυροσβεστικής καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής.

Όσον αφορά στη φωτιά στο Δαφνίλα ο κ. Γεωργακόπουλος την χαρακτήρισε ιδιαίτερα δύσκολη καθώς ξέσπασε κοντά σε σπίτια, ξενοδοχείο και τουριστικά καταλύματα και δήλωσε ότι η έγκαιρη επέμβαση της Π.Υ. αποσόβησε περαιτέρω κινδύνους.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis