Υπό εξέταση τα μισθολόγια Ειδικά Μισθολόγια των ενστόλων (ΕΓΓΡΑΦΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Υπό εξέταση τα μισθολόγια Ειδικά Μισθολόγια των ενστόλων (ΕΓΓΡΑΦΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΝΟΣ ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ
Υπό εξέταση τα μισθολόγια Ειδικά Μισθολόγια των ενστόλων (ΕΓΓΡΑΦΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Έντονη  ανησυχία έχει προκαλέσει στα στελέχη των  Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης ανοίγει θέμα επανεξέτασης των ειδικών μισθολογίων.

Σημειώνεται ότι... την τελευταία φορά υπέστησαν σημαντικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικράτειας, αλλά ουδέποτε αποκαταστάθηκαν.

«Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2016 το υπουργείο Οικονομικών θα δει από μηδενική βάση το θέμα των ειδικών μισθολογίων, όχι μόνο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά συνολικά των ειδικών μισθολογίων» δήλωσε ο κ. Χουλιαράκης σε απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει η βουλευτής της Ν.Δ. Κατερίνα Παπακώστα σχετικά με την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε: «Θέλω να είμαι ειλικρινής, τόσο απέναντι στα Σώματα Ασφαλείας όσο και απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι ένα σύνθετο θέμα. Είναι πραγματικά πολύ μεγάλο το σύνολο της υλοποίησης. Αντιστοιχεί σε 2.600.000.000 ευρώ, σε μια στιγμή που οι δημοσιονομικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα στενές. Άρα τα περιθώρια ταχύτατης υλοποίησης είναι περιορισμένα».

Ο κ. Χουλιαράκης κατέληξε ότι «η ταχύτητα αποκατάστασης του υπόλοιπου 50% των αναδρομικών εξαρτάται από τη δυνατότητα να εξοικονομηθούν οι αντίστοιχοι πόροι».

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 30/01/2016 – ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΡΑΣ)

staratalogia.blogspot.gr