Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:29 | 26/01/2019

Με 243 νέους πτυχιούχους, ηλικίας 22 έως 29 ετών, θα στελεχωθούν το επόμενο διάστημα δικαστήρια και φυλακές της χώρας.

Σκοπός είναι να δοθεί ώθηση στους ρυθμούς απονομής της Δικαιοσύνης αλλά και να ενισχυθεί το επιστημονικό προσωπικό των σωφρονιστικών ιδρυμάτων, καθώς, μεταξύ των άλλων, μεγάλο μέρος του νέου δυναμικού προορίζεται για να καλύψει θέσεις κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, ψυχολόγων, κοινωνιολόγων και εγκληματολόγων, στις φυλακές της χώρας.

[custom:google-ads]

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης οι 243 νέοι πτυχιούχοι τοποθετούνται σε παραπάνω υπηρεσίες του υπουργείου μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ. Οι ωφελούμενοι του προγράμματος, είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και θα εργαστούν για 12 μήνες με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση.

Ειδικότερα, από 243 άτομα που τοποθετούνται στο υπουργείο Δικαιοσύνης οι 149 θα απασχοληθούν σε δικαστήρια και οι υπόλοιπο σε σωφρονιστικά καταστήματα, σε Εταιρείες Προστασίας Ανηλίκων, κ.ά.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης: «Το προσωπικό αυτό θα συμβάλλει στην απονομή της δικαιοσύνης, με την ενίσχυση των Γραμματειών των δικαστηρίων και ιδίως των έργων ηλεκτρονικής δικαιοσύνης, τη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος, με την ενίσχυση ιδίως του επιστημονικού προσωπικού (κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, ψυχολόγων, κοινωνιολόγων, εγκληματολόγων) αλλά και τη μέριμνα για τα παιδιά από ειδικούς».

Τα ονόματα των 243 νέων που τοποθετούνται στο υπουργείο Δικαιοσύνης συμπεριλαμβάνονται στον οριστικό πίνακα κατάταξης ανέργων σχετικά με το «Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 άνεργους πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς».

lawandorder.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis