Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:15 | 23/11/2014

Πηγές του υπουργείου υποδομών υποστηρίζουν ότι η Κομισιόν έκρινε πως το έργο της ανάπλασης της Πανεπιστημίου και της υλοποίησης τριών υποέργων στο Παραλιακό Μέτωπο του Φαλήρου- που επρόκειτο να δημοπρατηθούν έως το τέλος του έτους – δεν αποτελούν άμεση προτεραιότητα, τονίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι απεντάσσονται.

«Γιατί κάποιοι βιάζονται να απεντάξουν τα έργαερωτούν, ενώ προσθέτουν ότι οι φάκελοι των έργων θα υποβληθούν εκ νέου και ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εγκρίνει τη χρηματοδότησή τους «σε έξι μήνες από σήμερα».

Η Κομισιόν θεώρησε ότι προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στη χρηματοδότηση άλλων έργων, όπως η γραμμή 4 του Μετρό και η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με το “Βήμα της Κυριακής” τα δύο έργα απεντάσσονται από τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα της περιόδου 2014-2020, καθώς η Κομισιόν έκρινε πως είναι «διακοσμητικά» και δεν είναι δυνατόν να συγχρηματοδοτηθούν με κοινοτικά κονδύλια τη στιγμή που εκκρεμεί η κατασκευή σημαντικών υποδομών και η ολοκλήρωση των διευρωπαϊκών δικτύων της χώρας.

Πηγή:7imeres.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis