Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:00 | 21/04/2019
Ο κυβερνήτης Ron DeSantis έχει αναδιοργανώσει δύο υποθέσεις που αφορούν υψηλόβαθμο αστυνομικό της Fort Myers που εμπλέκεται σε σκάνδαλο ερωτικής ταινίας λόγω πιθανής σύγκρουσης με τον τοπικό δημόσιο πληρεξούσιο.
 
Ο Ed Brodsky, ο κρατικός πληρεξούσιος του 12ου Δικαστικού Δικτύου στη Σαρασότα, έχει αναλάβει μια υπόθεση που περιλαμβάνει καταγγελίες ψευδορκίας και άλλων πιθανών εγκλημάτων που αφορούν τον Capt. Jay Rodriguez, σύμφωνα με την εκτελεστική εντολή.

[custom:google-ads]

Εν τω μεταξύ, ο Brian Haas, κρατικός πληρεξούσιος του 10ου δικαστικού Δικτύου που εδρεύει στην κομητεία Polk, έχει κληθεί να αναθεωρήσει έναν ισχυρισμό περί εκβιασμού στον οποίο ο Rodriguez υποστηρίζει ότι εκβιάστηκε από ακτιβιστή της κοινότητας Fort Myers.
 
Ο Ροντρίγκεζ, 21χρονος αστυνομικός, τέθηκε σε άδεια μετ 'αποδοχών στις 11 Φεβρουαρίου μετά από την εμφάνιση ενός βίντεο που δείχνει ότι είχε σεξουαλική επαφή με μια γυναίκα σε σαλόνι μασάζ κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατά της πορνείας το 2013.
 
Ο Ροντρίγκεζ αρνήθηκε να σχολιάσει όταν έφθασε την Πέμπτη.
 
Στο μεταξύ η Amira Fox, κρατικός πληρεξούσιος του 20ου Δικαστικού Δικτύου, ζήτησε από το γραφείο του κυβερνήτη να αναδιοργανώσει την υπόθεση επειδή «υπάρχει αλληλοσυγκρουόμενη σχέση μεταξύ της εισαγγελέα Amira D. Fox και του κ. Rodriguez που προέκυψε από τις εκλογές το 2018».
 
Τα αρχεία οικονομικών εκστρατειών δείχνουν ότι ο Rodriguez δώρισε $ 100 στην εκλογική της εκστρατεία τον περασμένο χρόνο. Η Fox αρνήθηκε να σχολιάσει παραπάνω.
 
Μετά την αναστολή του Rodriguez, ο αρχηγός της αστυνομίας Derrick Diggs ζήτησε από το αστυνομικό τμήμα της Φλώριδας να ανοίξει μια ποινική έρευνα για το το βίντεο.
 
Το βίντεο παραδόθηκε στους αξιωματούχους της πόλης στις 8 Φεβρουαρίου από έναν πρώην αστυνομικό ντετέκτιβ του Fort Myers που υπέβαλε καταγγελία τον Δεκέμβριο.
 
Ο O'Neil Kerr απέστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον διευθυντή ανθρώπινων πόρων της πόλης και μίλησε για την ύπαρξη της ταινίας. Τον Φεβρουάριο πληροφορήθηκε ότι το βίντεο δεν υπήρχε, αλλά αν είχε αντίγραφο, θα έπρεπε να εξεταστεί.
Ο Kerr, ο οποίος είπε ότι το βίντεο έμεινε στο γραμματοκιβώτιό του, το παρέδωσε.
 
Το βίντεο έδειχνε την επιχείρηση που έλαβε χώρα στις 14 Μαρτίου 2013 κι οδήγησε στη σύλληψη δύο γυναικών. 
 
Η μια από τις δύο γυναίκες φαίνεται στην κάμερα να δέχεται χρήματα από τον αξιωματικό που πιστεύεται ότι είναι ο Ροντρίγκεζ πριν ακουστούν οι ήχοι μιας σεξουαλικής πράξης.
 
Το περιστατικό που εμφανίζεται στο βίντεο δεν ταιριάζει ωστόσο με τη σύνοψη στην αναφορά σύλληψης.
 
Οι υπάλληλοι της FDLE δήλωσαν ότι η υπόθεση παραμένει υπό διερεύνηση.
 
Ξεχωριστά, το αστυνομικό τμήμα του Fort Myers ερευνά έναν ισχυρισμό περί εκβιασμού που έκανε ο Rodriguez εναντίον του ακτιβιστή της κοινότητας Anthony Thomas, ισχυριζόμενος ότι απείλησε να δημοσιεύσει το βίντεο αν ο Ροντρίγκεζ δεν πληρώσει.
 
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Fort Myers Mitch Haley ανέφερε ότι η υπόθεση εξακολουθεί να διερευνάται.
 
Και οι δύο έρευνες θα μεταφερθούν στους νεοεκλεγέντες κρατικούς πληρεξούσιους μόλις ολοκληρωθούν και τότε θα αποφασιστεί εάν θα ασκηθεί δίωξη.
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis