Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:08 | 13/07/2020

Με ανακοίνωσή της η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημέρωσε ότι, σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020, ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Περιφέρεια Κρήτης είναι κατηγορίας 4 (πολύ υψηλός).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλες οι υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής. Μάλιστα, υπενθυμίζεται στους πολίτες η απαγόρευση καύσης και χρήσης πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, όπως και η προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων από ώρα 00:00 έως και 24:00, στα δάση και λοιπές ευπαθείς περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

«Παρακαλούνται οι πολίτες να σεβαστούν τις απαγορεύσεις και τις υποδείξεις των Αρχών. Είναι καθήκον όλων η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζούμε και να το παραδώσουμε ακέραιο στις επόμενες γενιές», καταλήγει η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis