Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:59 | 13/12/2020

Μέσα σε τρία χρόνια, έχουν καταγραφεί εκτελέσεις των πιο «σκληρών» της νύχτας, με τους περισσότερους να καταλήγουν, μετά από επιθέσεις μέρα μεσημέρι, δείγμα της αποφασιστικότητας και της αλλαγής του τρόπου δράσης των αντίπαλων συμμοριών.

Η δολοφονία με 28 σφαίρες από καλάσνικοφ, με μια χαριστική στο κεφάλι στην οδό Υμηττού στα Βριλήσσια, του 56χρονου Δημήτρη Καπέ, ήταν ο τελευταίος, μέχρι τον επόμενο, κρίκος στην αλυσίδα των δολοφονιών μεταξύ ανθρώπων της νύχτας σε διάστημα 3 ετών.

Σε αυτό το διάστημα, έχουν καταγραφεί εκτελέσεις των πιο «σκληρών» της νύχτας, με τους περισσότερους να καταλήγουν, μετά από επιθέσεις μέρα μεσημέρι, δείγμα της αποφασιστικότητας και της αλλαγής του τρόπου δράσης των αντίπαλων συμμοριών. Το κουβάρι του «μεγάλου ξεκαθαρίσματος» ξεκινάει να ξετυλίγεται με τρόπο εμφατικό, με την δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου στο Χαϊδάρι, τον Ιανουάριο του 2018. Οι εκτελεστές του τον «γαζώνουν» με 22 σφαίρες ενώ κινούνταν προς το αυτοκίνητό του.

Ο Στεφανάκος, είχε χαρακτηριστεί από την ΕΛ.ΑΣ, ως ο «νονός των νονών». Από εκείνη την ημέρα, όλα άλλαξα στο χώρο της νύχτας και τον λόγο πλέον, είχαν τα όπλα. Την 1η Μαΐου του 2018, ο πρώην ΕΚΑΜΙΤΗΣ, Σπύρος Παπαχρήστου, εκτελείται με 5 σφαίρες των 7,25 mm, έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη. Τον Απρίλιο του ίδιου έτους, πέφτει νεκρός ο Γιώργος Λίτσας ή αλλιώς «Μπούμπης» στους Αγίους Αναργύρους. Οι δράστες των δολοφονούν με 8 σφαίρες από καλάσνικοφ στην οδό Τριπόλεως, μόλις παρκάρει το αυτοκίνητό του. Φερόταν να ανήκει σε αντίπαλη ομάδα από αυτή του Βασίλη Στεφανάκου. Στις 27 Ιουνίου του 2018, ο Μανώλης Καραγιάννης, ή «Σαμπρέλας» ή «Καράφλας» όπως ήταν γνωστός, το «αντίπαλον δέος» του Στεφανάκου, δολοφονήθηκε στην συμβολή των οδών Αίαντος και Ναϊάδων. Στην συγκεκριμένη εκτέλεση συμμετείχαν 4 άτομα, 2 επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα και δυο σε αυτοκίνητο. Ο δράστης τον εκτελεί με ένα 45αρι. Στο σημείο βρέθηκαν 60 κάλυκες. Τον Σεπτέμβριο του 2018, άγνωστοι εκτελούν με 15 σφαίρες μέσα στο πάρκινγκ της στην Κηφισιά, την 33χρονη Κατερίνα Αναγνωστοπούλου ή αλλιώς Κατερίνα bellamafia.
Oι εκτελεστές της, της είχαν στήσει καρτέρι και όταν μπήκε με το αυτοκίνητο της στο υπόγειο πάρκινγκ της πολυκατοικίας που διέμενε στην οδό Δαγκλή, την ακολούθησαν και την δολοφόνησαν. Λίγες μέρες αργότερα, στις 31 Οκτωβρίου, ο σύντροφος της 33χρονης, δέχεται ένοπλη επίθεση στην Ακτή Κονδύλη, ενώ έμπαινε στο αυτοκίνητό του. Οι δράστες «γαζώνουν» το όχημα του 37χρονου, αλλά το όπλο τους παθαίνει εμπλοκή. Κατάφερε να σωθεί, χάρη και στο αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε.

Τον Μάιο του 2029 ε α ακόμη επεισόδιο στον ανελέητο «πόλεμο» μεταξύ ανθρώπων της νύχτας με την άγρια εκτέλεση του 54χρονου Παναγή Σιτοκωσταντίνου, διαδραματίστηκε στα Ταμπούρια. Ο «Κάβουρας» ή αλλιώς «Δάσκαλος» έπεσε νεκρός με 15 σφαίρες απο καλάσνικοφ. Σύμφωνα με πηγές από την ασφάλεια, το θύμα ανήκε στην ομάδα του 37χρονου που είχε δεχτεί επίθεση στην Ακτή Κονδύλη στον Πειραιά. Γεννημένος στις 27 Φεβρουαρίου του 1965, ο Σιτοκωσταντίνου μπήκε απο νωρίς στα «μονοπάτια» της παρανομίας. Το 2001 είχε πυρπολήσει μια καφετέρια στην Νεάπολη της Σπάρτης και κατά την επιστροφή του στην Αθήνα, δεν δίστασε μαζί με ένα ακόμη άτομο, να πυροβολήσει κατά αστυνομικών στην Σπάρτη, που προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν για έλεγχο. Το 2007 συνελήφθη απο τους αστυνομικούς και κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε σπείρα «νονών» της νύχτας που εμπλέκονταν σε ληστείες επιχειρήσεων και χρηματοποστολών τραπεζών.

Ο Σιτοκωσταντίνου, είχε κατηγορηθεί ακόμη και για μεταφορά παράτυπων μεταναστών. Στις 22 Δεκεμβρίου του 2008, ο «Κάβουρας» γίνεται στόχος δολοφονικής επίθεσης στο Αιγάλεω, μπροστά στα μάτια του ανήλικου τότε παιδιού του που μόλις είχε αφήσει στο σχολείο. Οι δράστες τον πυροβόλησαν απο κοντινή απόσταση, αλλά οι σφαίρες πέρασαν ξυστά απο το κεφάλι του. Η επίθεση εκείνη ήταν το σημείο εκείνο που τον αναγκάζει να φύγει απο την Αθήνα και να μετεγκασταθεί στην Σάμη της Κεφαλονιάς. Έκτοτε ερχόταν στην Αθήνα μόνο για λίγες ημέρες, προκειμένου να συναντήσει το παιδί του και οικεία πρόσωπα. Μια τέτοια ήταν και η τελευταία όπως αποδείχθηκε επίσκεψη.

Όπως δείχνει ο τρόπος της μαφιόζικης εκτέλεσής του και το απόλυτα οργανωμένο σχέδιο των δολοφόνων του, κάποιος γνώριζε πως θα έρθει στην Αθήνα και έδωσε εντολή για να εκτελεστεί το «συμβόλαιο» θανάτου σε βάρος του. Τον Οκτώβριο του 2019, ένα άλλο «βαρύ» όνομα στο χώρο της παρανομίας, ο Δημήτρης Μάλαμας, εκτελείται μέσα στο αυτοκίνητό του ενώ είχε σταματήσει σε φανάρι επί της Λεωφόρου Αθηνών στο Χαϊδάρι. Οι εκτελεστές του, που επιβαίνουν σε μοτοσυκλέτα, ανοίγουν πυρ με καλάσνικοφ και τον τραυματίζουν βαριά. Λίγη ώρα αργότερα καταλήγει στο «Αττικόν». Κατά την διάρκεια του ανηλεούς πολέμου, νεκρός είχε πέσει το 2017 η εκτέλεση του Βασίλη Γρίβα, μπροστά στα μάτια του 11χρονου γιού του, έξω από σχολείο στα Γλυκά Νερά, αλλά και ο Γιάννης Μακρής στο Πανόραμα της Βούλας τον Νοέμβριο του 2018. Ο Μακρής είχε απασχολήσει τις αρχές, με τους αστυνομικούς της ασφάλειας να καταφέρνουν μετά από ενδελεχή έρευνα να εντοπίζουν τον Βούλγαρο δολοφόνο του.

Αξίζει να σημειωθεί πως με εξαίρεση την δολοφονία Μακρή, που η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας, όλες οι υπόλοιπες περιπτώσεις, παραμένουν «ανεξιχνίαστες» δείγμα των απαράβατου νόμου της σιωπής μεταξύ των ανθρώπων της νύχτας. Όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, ο κύκλος του αίματος, οσο οι αντίπαλες ομάδες παλεύουν για την πρωτοκαθεδρία στο χώρο της παρανομίας, δεν πρόκειται να κλείσει.

Του Μιχάλη Τεζάρη

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis