Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:29 | 02/06/2017

Στο Μακρυχώρι, όπου δούλευε σε χωράφια, συνελήφθη 35χρονος Ρουμάνος υπήκοος ως ένας από τους δράστες της ληστείας σε βάρος 36χρονου ομοεθνή του και… πρώην πλέον φίλου του.

 Ο 35χρονος, μαζί με άγνωστο προς το παρόν συνεργό του, είναι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αυτοί που την Κυριακή 21 Μαΐου, χτύπησαν, λήστεψαν και εγκατέλειψαν στο βουνό τον 36χρονο.

Οι δύο Ρουμάνοι υπήκοοι βρέθηκαν πριν από καιρό στη Λάρισα, από πόλη της Πελοποννήσου, προκειμένου ο ένας να εργασθεί σε αγροτικές δουλειές και ο δεύτερος, ως κτηνοτρόφος σε χωριό της Αγιάς.

Ο 36χρονος όταν έληξε η συμφωνία του με τον κτηνοτρόφο όπου εργαζόταν θέλησε να επιστρέψει στην Πελοπόννησο. Χάνοντας ωστόσο το λεωφορείο της γραμμής κάλεσε τον 35χρονο ομοεθνή του, να τον μεταφέρει εκείνος με το δικό του Ι.Χ., στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Λάρισας υποσχόμενος μάλιστα να του δώσει τα χρήματα που αναλογούσαν στα καύσιμα.

Ο 35χρονος προσφέρθηκε να βοηθήσει τον ομοεθνή του, μόνο που στο ραντεβού πήγε με τον άγνωστο συνεργό του αλλά όχι με τόσο αγνές προθέσεις, όπως αποδείχθηκε.

Οι δύο δράστες, με πρόσχημα κάποια δουλειά που είχαν, δεν ακολούθησαν τη διαδρομή προς Λάρισα και μέσω αγροτικής οδού μετέφεραν το ανυποψίαστο θύμα τους σε δάσος, περιοχή που δεν προσδιορίσθηκε τελικά από τον καταγγέλλοντα.

Εκεί, αφού τον γρονθοκόπησαν, του έκλεψαν τα 630 ευρώ που είχε αποκομίσει εργαζόμενος ως κτηνοτρόφος στην Αγιά, όπως του έκλεψαν επίσης την ταυτότητα και το κινητό του τηλέφωνο.

Ο 36χρονος κατάφερε να φθάσει στη Λάρισα, όπου περιπλανιόταν σε άθλια κατάσταση αφού δεν είχε χρήματα ούτε για φαγητό αλλά ούτε και για να ταξιδέψει στον προορισμό του. Έτσι σε έλεγχο αστυνομικών της ΟΠΚΕ προσήχθη στην ΕΛ.ΑΣ. για εξακρίβωση στοιχείων όπου και κατήγγειλε τη ληστεία σε βάρος του.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, εντόπισαν τον 35χρονο στο Μακρυχώρι ενώ μετά από έρευνα «που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία με χύμα καπνό, βάρους 409 γραμμαρίων, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης» σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ..

Μετά και την έκδοση εντάλματος, χθες από τον Ανακριτή, ο 35χρονος συνελήφθη τελικά ως ένας από τους δράστες σε βάρος του ομοεθνή του.

eleftheria.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis