Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:14 | 04/07/2019

Νεκροί κρατούμενοι, όμηροι υπάλληλοι, ξυλοδαρμός σωφρονιστικού υπαλλήλου, delivery με… drone και η Διεύθυνση των Φυλακών βρήκε ώρα για φιέστα.

Την Τετάρτη εγκαινίασε τη λειτουργία του «παιδικού επισκεπτηρίου» όπου οι κρατούμενοι θα μπορούν να βλέπουν τα παιδιά τους υπό καλύτερες συνθήκες. Λειτουργία απαραίτητη, ευεργετική, η οποία αποφασίστηκε προ 3ετίας, αλλά… παρουσιάστηκε με φιέστα της Διεύθυνσης, παρουσία του γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής και… πολιτευόμενων τώρα. Κι ενώ η Φυλακή βράζει και όσα αναφέραμε παραπάνω είναι μόνο ελάχιστα απ’ όσα συμβαίνουν.

[custom:google-ads]

Χαρακτηριστική δε είναι και η ανακοίνωση της Ένωσης Υπαλλήλων Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων, που στηλιτεύει το όλο γεγονός, φωνάζοντας για άλλη μια φορά για τα σοβαρά προβλήματα ασφαλείας των μελών της.

Αναλυτικά:

«Την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019  δεχτήκαμε στο Κατάστημά μας την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής με τη συνοδεία Πολιτευόμενων και άλλων προσωπικοτήτων της κοινωνίας των Τρικάλων, για να εγκαινιάσουν τη λειτουργία του παιδικού επισκεπτηρίου. Μία λειτουργία η οποία αποφασίστηκε τρία χρόνια περίπου πριν, αλλά βέβαια ως δια μαγείας τα εγκαίνια γίνονται πέντε ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές.

Φυσικά και δε θα σταθούμε στα ευεργετικά και μόνο αποτελέσματα που θα έχει για την επανένταξη των κρατουμένων το παιδικό επισκεπτήριο, αλλά στην εμμονή  του  κ. Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής  να επισκέπτεται για ακόμη μια φορά το Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων και να επιδίδεται σε μια φιέστα εγκαινίων και επιμονής συνέχισης της πολιτικής της κορδέλας που χάραξε εξ αρχής, ενώ το προσωπικό τελεί υπό ασφυξία από τα προβλήματα .

Έτσι λοιπόν και εμείς πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές θα θέλαμε να τονίσουμε κάποια θέματα δημόσια πια:

Που ήταν η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής όταν:

  • Μαχαίρωσαν τον Αρχιφύλακα εντός του καταστήματος;
  • Όταν δύο Συνάδελφοι έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από κρατούμενους;
  • Όταν ο συνάδελφος Υπαρχιφύλακας τελούσε υπό ομηρία από κρατούμενους;
  • Όταν φωνάζουμε ότι μας χρεωστάει η υπηρεσία μας περίπου 6500 ρεπό;
  • Όταν φωνάζουμε για την υποστελέχωση και την υπερεργασία;
  • Όταν το Υπουργείο μας, εμπαίζει τους Δημοτικούς Αστυνομικούς και την επιστροφή τους στο δήμο;
  • Όταν είναι υπ΄ ατμών να φύγουν 16 Δημοτικοί Αστυνομικοί και κάνουν πρόσληψη 5 Σωφρονιστικών για αντιστάθμιση!!!!!;
  • Όταν εδώ και πάνω από ένα χρόνο τονίσαμε επισταμένος τα προβλήματα εσωτερικής λειτουργίας του Καταστήματος;
  • Όταν φωνάζουμε ότι δεν εκτελούνται οι πειθαρχικές μεταγωγές των κρατουμένων;
  • Όταν για περίπου δύο μήνες το χρόνο η φυλακή μένει χωρίς πόσιμο νερό και εδώ και ένα περίπου μήνα το ¨πόσιμο¨ νερό της φυλακής έχει μέσα χώμα;
  • Όταν κάθε χρόνο και για περίπου 15 ημέρες τα μαγειρεία του Καταστήματος πλημυρίζουν με όμβρια ύδατα και δε μπορούν οι κρατούμενοι να σιτιστούν σύμφωνα με το πρόγραμμα σίτισης;
  • Όταν κάθε χρόνο πλημυρίζει ο Βιολογικός Καθαρισμός του Καταστήματος και αναγκαζόμαστε να ¨φυλάμε σκοπιά¨ να μη πλημυρίσει η φυλακή;

Φυσικά και σε τίποτα από τα παραπάνω δεν ασχολήθηκε η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής. Ίσως να φταίμε και εμείς, καθώς θα έπρεπε να θέσουμε τα προβλήματα μας διοργανώνοντας δεξιώσεις με κανάλια, άπλετο φαγητό και χορούς όπως ίθιστε τα τελευταία 4 χρόνια. Εννοείται πως τα παραπάνω προβλήματα θα μας βαραίνουν και μετά την 7η Ιουλίου.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο».

trikalavoice.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis