Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 24/06/2020

Την ώρα που η κοινότητα Εχίνου του δήμου Μύκης στη Ξάνθη, έχει μπεί σε απόλυτη καραντίνα λόγω των αλλεπάλληλων  κρουσμάτων κορωνοϊού οι αστυνομικοί εκφράζουν την ανησυχία τους καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επαρκούν για να καλύψουν όλο το νομό που αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων . Όπως εξηγεί στο usay.gr o Νικόλαος Γουναρίδης πρόεδρος συνδικαλιστικής κίνησης αστυνομικών Ξάνθης «αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση , υπάρχει ένας οικισμός σε καραντίνα . Σε τρία σημεία έχουμε κλείσει όλο το 24ωρο τους κεντρικούς δρόμους με δυνάμεις ελάχιστες . Για να φανταστείτε έχουμε βάλει τρία περιπολικά για τη φύλαξη του Εχίνου που επανδρώνονται μόνο με έναν αστυνομικό!».

Σε ερώτηση του usay.gr  αν υπήρξαν κάτοικοι που έφυγαν από τον Εχίνο πριν την ανακοίνωση της καραντίνας και αν είναι εύκολο να ελεγχθούν οι μετακινήσεις τους ,ο ίδιος μας απάντησε «Αυτό ισχύει όλο το χρόνο. Οι περισσότεροι κάτοικοι του Εχίνου έχουν  σπίτια σε άλλες περιοχές του Νομού  Ξάνθης και μετακινούνται . Ανεβαίνουν, κατεβαίνουν, αναλόγως την περίπτωση. Είναι πολύ δύσκολο εμείς να ελέγξουμε , ποια είναι η κατοικία τους και  που μεταβαίνουν . Τη ίδια ώρα  υπήρξε ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που ήρθαν από το εξωτερικό .Φανταστείτε ότι ήρθαν τον προηγούμενο μήνα γύρω στους χίλιους εργάτες από Γερμανία , Ολλανδία, Βέλγιο . Πόσοι αστυνομικοί χρειάζονται για να ελέγξουν αν αυτοί οι άνθρωποι τήρησαν την καραντίνα; Μπορούσαμε; Με τίποτα».

Την  ίδια ώρα η μικροεγκληματικότητα αυξάνεται ραγδαία στη περιοχή όπως μας εξηγεί ο ίδιος . «Είμαστε ελάχιστοι και δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στο έργο μας όπως προβλέπεται .Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊο , το μεταναστευτικό και την ίδια ώρα στέλνουμε δυνάμεις στον Εβρο και στα νησιά ..παντού»

Ο  Νικόλαος Γουναρίδης επισημαίνει ότι αυτή τη στιγμή οι ελλείψεις προσωπικού είναι τεράστιες. «Στο χαμηλόβαθμο προσωπικό έχουμε μια μεγάλη έλλειψη , 50 ατόμων . Και φανταστείτε ότι το τελευταίο διάστημα , τα τελευταία χρόνια έχει γίνει και το κέντρο προαναχωρησιακής κράτησης μεταναστών που έχουμε εδώ , και  έχει αποδυναμωθεί πάρα πολύ η διεύθυνσή μας .

Αυτή τη στιγμή λειτουργούμε με τουλάχιστον ένα 25-30 % , το λιγότερο από αυτό που προβλέπεται από τις οργανικές θέσεις .Οι οργανικές θέσεις είναι βάση της εγκληματικότητας του ΄80 την ώρα που η μικροεγληματικότητα αλλά και οι ένοπλες ληστείες συνεχώς αυξάνονται. Έχουμε διαμαρτυρηθεί στο Υπουργείο  και μάλιστα τελευταία, πριν μια εβδομάδα, κάναμε πάλι έγγραφο με βάση τα μέτρα που πάρθηκαν  . Πιστεύουμε να ακουστούμε και να ενισχυθούμε όπως πρέπει, γιατί δεν αντέχουμε άλλο.

Το φιλότιμο του αστυνομικού της Ξάνθης έχει στερέψει. Έχουμε κουραστεί και σωματικά και ψυχικά με όλα αυτά που γίνονται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας»

usay.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis