Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:10 | 25/11/2014
Ενας νεαρός φοιτητής απείλησε μέσω Facebook να «επαναλάβει» στο ΤΕΙ που σπουδάζει ότι έκανε ο αλβανός κακοποιός στο μπάρ στο Μικρολίμανο.Τον βρήκε η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος μετά απο ολονύχτια έρευνα.
 
Ο νεαρός φοιτητής έγραψε στο προφίλ του στο Facebook ότι θα πάρει ένα αυτόματο όπλο και θα σκοτώσει κόσμο στο Τεχνολογικό Ίδρυμα που φοιτούσε. Τον εντόπισε η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ξημερώματα  και οδηγήθηκε στην αστυνομία. 
 
Επιβεβαίωσε ότι έγραψε τις απειλές αλλά είπε ότι δεν είχε σκοπό να τις υλοποιήσει. 
 
Οπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., δικογραφία  σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος ενός 21χρονου ημεδαπού φοιτητή, ο οποίος είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης του διαδικτύου, μήνυμα με απειλητικό περιεχόμενο για το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, στο οποίο φοιτούσε.
 
Η ανακοίνωση της αστυνομίας
 
Η διερεύνηση της υπόθεσης αυτής ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία στη Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία αφορούσε στις συγκεκριμένες απειλές από χρήστη του διαδικτύου.
 
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι από τη «στοχευμένη ψηφιακή αστυνομική έρευνα στο κοινωνικό δίκτυο, διαπιστώθηκε ότι σε διαδικτυακή ομάδα - γκρουπ φοιτητών του συγκεκριμένου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, που βρίσκεται στην Αττική, υπήρχε αναρτημένο μήνυμα από άγνωστο χρήστη, στο οποίο διατύπωνε δημόσια ότι θα προβεί στη διάπραξη βίαιων συμπεριφορών και παρανόμων ενεργειών, κατά προσώπων ή/και πραγμάτων, εντός του ανωτέρω Ιδρύματος, ενώ οι απειλές ήταν στα πρότυπα ανάλογων περιστατικών του εξωτερικού».
 
Για την υπόθεση ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές και διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Από την διαδικτυακή έρευνα και σε συνεργασία με τις εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου και κοινωνικής δικτύωσης, ταυτοποιήθηκε ότι το επίμαχο μήνυμα το είχε αναρτήσει ο 21χρονος φοιτητής, ο οποίος εντοπίστηκε και εξεταζόμενος αποδέχθηκε ότι είχε αναρτήσει τις απειλές, πλην όμως ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση να τις πραγματοποιήσει.
 
thetoc.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis