Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:29 | 13/08/2018

Φονικά «καρτέρια» κοντά στην Ειδομένη, εξακολουθούν να στήνουν αλλοδαποί σε ομάδες μεταναστών που κινούνται στην περιοχή προσπαθώντας να περάσουν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Μετά τη δολοφονία ενός 29χρονου Πακιστανού τον Ιούλιο, ομάδα μεταναστών πριν λίγες ημέρες δέχτηκε επίθεση από αλλοδαπούς ληστές που δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν μαχαίρια και ρόπαλα.

«Πρόκειται για ομάδες που δρουν οργανωμένα και περιμένουν τους μετανάστες για να τους ληστέψουν», τόνισαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στα σύνορα, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης αγριεύει. Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν για την τελευταία επίθεση που έγινε την περασμένη Τετάρτη 8 Αυγούστου από τέσσερις Πακιστανούς μετανάστες. Όπως είπαν, μία ομάδα περίπου δέκα αλλοδαπών, κυρίως Αφγανών, την ώρα που περπατούσαν κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές κατευθυνόμενοι στα σύνορα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη, τους ακινητοποίησε με την απειλή μαχαιριών και ροπάλων. Οι δράστες άρπαξαν με αυτόν τον τρόπο το ποσό των 430 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.


[custom:google-ads]

Ύστερα από έρευνες του αστυνομικού τμήματος Παιονίας το περασμένο Σάββατο συνελήφθησαν δύο Αφγανοί 25 και 29 χρόνων οι οποίοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στη ληστεία σε βάρος των Πακιστανών μεταναστών στην περιοχή των ελληνοσκοπιανών συνόρων. 

Το συγκεκριμένο επεισόδιο ήρθε να προστεθεί στην αιματηρή επίθεση που έγινε στις 23 Ιουλίου, στην ίδια περιοχή, όταν ομάδα Αφγανών και Πακιστανών επιτέθηκε σε τέσσερις μετανάστες από το Πακιστάν. Οι δράστες και τότε είχαν απαιτήσει και άρπαξαν χρήματα, όμως όταν ένας 29χρονος μετανάστης αντέδρασε οι ληστές δεν δίστασαν να τον μαχαιρώσουν, ενώ τον άφησαν αιμόφυρτο στο σημείο, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του. Για το αιματηρό επεισόδιο είχαν συλληφθεί οκτώ αλλοδαποί με βασικό κατηγορούμενο έναν 23χρονο Αφγανό.

protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis