Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
05:25 | 11/07/2019
Στις έξι το πρωί αναμένεται να γίνει η έκτακτη σύσκεψη για την φονική κακοκαιρία που έπληξε τη βόρεια Ελλάδα και κυρίως την Χαλκιδική.
 
Ο νομός έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με έξι νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Στην περιοχή κινείται ο κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπου νωρίς το πρωί θα γίνει έκτακτη σύσκεψη για έναν πρώτο απολογισμό από τις ζημιές. To κλιμάκιο θα αποτελείται επίσης από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.
 
Η σύσκεψη θα γίνει στο δημαρχείο Ν. Μουδανιών για την αντιμετώπιση της κατάστασης και σε αυτή θα συμμετάσχουν επίσης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος της περιοχής, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Να τονίσουμε ότι όλο το βράδυ, ο πρωθυπουργός είχε διαρκή ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς για την κατάσταση και είχε δώσει άμεσα εντολή να μεταβεί στη περιοχή κλιμάκιο στο οποίο μετέχουν μεταξύ άλλων, οι κύριοι Θεοδωρικάκος, Καράογλου, Καραμανλής και Χαρδαλιάς.
 
Η Πυροσβεστική δέχτηκε 600 κλήσεις
 
Εν τω μεταξύ, η Πυροσβεστική δίνει μεγάλη μάχη για να απεγκλωβίσει κόσμο από σπίτια και περιοχές που έχουν υποστεί καταστροφές. Μαζί με εθελοντές κάνουν επιχειρήσεις βοήθειας των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, στις επιχειρήσεις μετέχουν:
 
80 πυροσβέστες με 39 οχήματα από ΔΙ.Π.Υ.Ν. Χαλκιδικής και ΔΙ.Π.Υ.Ν. Θεσσαλονίκης
25 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την 2η Ε.Μ.Α.Κ. και
35 πυροσβέστες ως πεζοπόρο τμήμα με ειδικό εξοπλισμό
Αναμένεται ενίσχυση των δυνάμεων από ΠΕΠΥΔ Δυτικής Μακεδονίας με:
8 πυροσβέστες και 4 οχήματα
Επίσης, το κέντρο επιχειρήσεων Πολυγύρου έλαβε περισσότερες από 600 κλήσεις για παροχή βοήθειας. Μέχρι στιγμής έχουν επέμβει σε 235 συμβάντα για διασώσεις, αντλήσεις και κοπές δέντρων.
 
 iefimerida.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis