Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 12/06/2021

Το "βαθύ λαρύγγι", ο βασικός μάρτυρας στην υπόθεση της δολοφονίας της Χριστίνας Κλουτσινιώτη στη Ζάκυνθο, ήταν ο οδηγός των δύο κατηγορούμενων φυσικών αυτουργών, από την Αθήνα στην Ηλεία πριν τη δολοφονία αλλά και μετά από αυτή προς Αθήνα.

Το "βαθύ λαρύγγι" καταθέτει πως τον φώναξαν να γίνει ο οδηγός τους για τον Πύργο και το επίμαχο χρονικό διάστημα μετά την δολοφονία:

"Εκείνη τη μέρα με πήρε και μου είπε να πάω γρήγορα στο σπίτι του "φίλου". Όταν μου έλεγε την λέξη φίλος αναφερόταν πάντα στον Αντώνη. Συνήθως από διαδικτυακή αλλά και με κανονική κλήση. Εκείνη τη μέρα μιλήσαμε με κανονική κλήση γιατί εγώ δεν είχα δεδομένα για internet στο κινητό μου. Μετά από λίγο ξαναμιλήσαμε με τον Αντώνη και μου είπε να μην πάω στο σπίτι του Πάνου, αλλά να πάω στο δικό μου σπίτι εκεί που μου είχε δώσει να μένω ο Α. δηλαδή. Αυτοί ήρθαν με ένα μαύρο αυτοκίνητο με φιμέ με τζάμια και ένα scooter μαύρο που είχε ο Αντώνης.

Ο Αντώνης μου είπε ότι θα πάμε και οι τρεις στον Πύργο ότι εγώ θα μείνω εκεί σε ένα φίλο και την επόμενη μέρα θα τους έπαιρνα και αυτούς και θα γυρίζαμε Αθήνα. Μετά ο Αντώνης μου είπε να πάρω το κινητό του τηλέφωνο και να το αφήσω πάνω στο σπίτι που έμενα εγώ στο Χαλάνδρι. Πράγματι πήγα πάνω και το άφησα εκεί. Νομίζω ότι πρέπει να ήταν κανονικά ανοιχτό το κινητό του Αντώνη. Όχι κλειστό".

Μετά τη δολοφονία στη διαδρομή προς Αθήνα τους άκουσε να λένε:

"Όταν φτάσαμε στα διόδια κατέβασα το παράθυρο για να πληρώσω και κατά λάθος κατέβασα και το δικό του. Τρελάθηκε και άρχισε να βρίζει. Εγώ δεν κατάλαβα γιατί έβριζε και τον ρώτησα. Κατάλαβα ότι κάτι περίεργο συνέβαινε. Τους ρώτησα αν είχανε τίποτα παράνομο στο αμάξι και εκείνη μου απάντησαν ότι δεν θα μας σταματούσε κανένας και να μην ανησυχώ. Ήξερα ότι ο Αντώνης είχε όπλο.

Όταν στρίψαμε στον Πύργο πριν φτάσουμε εκεί, μου είπαν να σταματήσω σ’ ένα περίπτερο που πετύχαμε στο δρόμο. Μου είπαν να πάω στο περίπτερο και να αγοράσω δύο κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας τους".

Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του σκάφους από την αποθήκη ξυλείας προς τη θαλάσσια περιοχή της Σκαφιδιάς Ηλείας δημιουργήθηκε επεισόδιο ανάμεσα σε έναν δολοφόνο και τον πρώην αστυνομικό που είχε αναλάβει την απόκρυψη του σκάφους

"Είπε στον Βασίλη. Εγώ θέλω να ρίξουμε το σκάφος τώρα μέσα και θα το κάνουμε τώρα. Αμέσως μετά ο Πάνος έβγαλε ένα όπλο που είχε πάνω του και απειλούσε με αυτό τον Βασίλη. Του είπε ‘Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Είμαι ο Εσκομπάρ της Ζακύνθου. Όλα τα λεφτά που έρχονται στα χέρια σου από μένα είναι".

Η συνομιλία για τη δολοφονία

"Τότε κατάλαβα ότι ο Αντώνης είχε σκοτώσει μία γυναίκα προσπαθώντας να σκοτώσει τον άντρα της. Στην αρχή σκέφτηκα ότι μπορεί να ήταν αυτός που είχαν κόντρα με τα δικαστήρια. Δεν είχε πάει το μυαλό μου ότι μπορεί να είχαν οργανώσει να κάνουμε τέτοιο πράγμα. Αφού λοιπόν κάναμε γύρω στα τρία έως τέσσερα χιλιόμετρα μου είπαν να σταματήσω σε ένα σημείο για να πετάξω τα ρούχα τους και τα κινητά τους.

Ο Πάνος φώναζε από την αρχή ότι ήθελε να σπάσει και να πετάξει το κινητό αλλά ο Αντώνης του έλεγε να περιμένει λίγο να πάμε πιο μακριά. Εκεί που σταματήσαμε τελικά βγήκαμε λίγο από τον κανονικό δρόμο και μπήκαμε σε ένα χωματόδρομο. Εγώ ήμουν σοκαρισμένος από αυτό που είχα καταλάβει ότι είχε γίνει. Ο Αντώνης και ο Πάνος έβγαλαν τα ρούχα που φορούσαν και τα πέταξαν. Το ίδιο έκαναν και με τα κινητά που είχαν πάνω τους.

Ο Αντώνης πέταξε τα δικά του ρούχα και το κινητό του σε μία ρεματιά που είχε εκεί και ο Πάνος τα έβαλε σε μία σακούλα που ήταν πεταμένη εκεί στο σημείο και τα πέταξε μαζί με τα σκουπίδια που υπήρχαν εκεί. Πήραν και οι δύο ρούχα από αυτά που είχα στο πορτμπαγκάζ κι άλλαξαν".

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis