Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:29 | 09/12/2019

Την εικόνα μιας αρρωστημένης σχέσης τριών ανθρώπων, που τελικά είχε ως τραγικό απολογισμό το θάνατο μίας 35χρονης μητέρας μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών της, έδωσε η αδελφή του θύματος ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης. Στο εδώλιο κάθεται μία 30χρονη γυναίκα, αποκαλούμενη ως «φόνισσα του Κορωπίου», που πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

«Σήκωσα το τηλέφωνο. Άκουσα την αδελφή μου να φωνάζει για βοήθεια και τα παιδιά, 11 και 13 ετών, να φωνάζουν «μη σκοτώνεις τη μαμά μας». Σκέφτηκα ότι η κατηγορούμενη είχε κάνει κακό στην αδελφη μου γιατί είχε δεχθεί πολλές απειλές. Ενώ πήγαινα στο σπίτι της, ο μεγάλος ανιψιός μου τηλεφώνησε και είπε να πάμε στο κέντρο υγείας. «Η γκόμενα του μπαμπά έσφαξε τη μαμά» ήταν τα λόγια του. Δεν θα ξεχάσω τη στιγμή που της έκαναν ανάνηψη. Μου είπαν πως όταν έφτασε είχε ήδη φύγει. Και τα παιδιά το επιβεβαίωσαν, στη μισή διαδρομή μιλούσε μετά δεν ξαναμίλησε. Ήταν εκεί ο πρώην άντρας της και φώναζε κατονομάζοντας την κατηγορούμενη: «Έσφαξε το καλύτερο κορίτσι του κόσμου. Τις απειλές που έκανε, τις έκανε πραγματικότητα» περιέγραψε η αδελφή του θύματος, που παρίσταται για την υποστήριξη της κατηγορίας (πολιτική αγωγή).

Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, η κατηγορούμενη κράτησε το βλέμμα της στηλωμένο στο πάτωμα. Δεν απάντησε ούτε στην ερώτηση του προέδρου του Μικτού Ορκωτού Εφετείου τι δηλώνει επί της ενοχής. Την απάντηση έδωσε ο συνήγορός της, ο οποίος υποστήριξε πως η 30χρονη αποδέχεται την πράξη της ανθρωποκτονίας, ωστόσο αρνείται πως υπήρξε πρόθεση, αλλά ότι ήταν το αποτέλεσμα ψυχική ορμής.

[custom:google-ads]

Η μάρτυρας, που έχει αναλάβει μαζί με τον πατέρα της, την επιμέλεια των δύο παιδιών, εμφανώς συγκινημένη σε σημεία, κατέθεσε εκτενώς τόσο τα όσα γνώριζε η ίδια όσο και περιγραφές των δύο ανιψιών της από το φονικό. «Τη μέρα εκείνη, τα παιδιά έτρωγαν σουβλάκια. Και τα δυο άκουσαν τη μητέρα τους να φωνάζει «βγες έξω από το σπίτι μου».

Ώσπου να πάνε έξω, η αδελφή μου ήταν πεσμένη κάτω και η κατηγορούμενη από πάνω να τη μαχαιρώνει. Ο μικρός κρατούσε ακόμα το σουβλάκι του στο χέρι. Τα παιδιά προσπάθησαν να της πάρουν το μαχαίρι, το ένα χτυπήθηκε στο γόνατο. Η κατηγορούμενη την κρατούσε τόσο σφικτά που πήγε ο πρώην γαμπρός μου τη χαστούκισε για να φύγει από πάνω της. Μετά τα παιδιά πήραν το μαχαίρι και το πέταξαν στο δίπλα χωράφι από όπου το βρήκε η αστυνομία» είπε.

Οι απειλές, οι επιθέσεις και η εμμονή

Αυτή ήταν η τελευταία σκηνή ενός δράματος που εκτυλίχθηκε σταδιακά τα προηγούμενα χρόνια, έως τον Αύγουστο του 2016, οπότε η κατηγορούμενη, μητέρα δύο παιδιών μπήκε στον κήπο του πρώην συζύγου του εν διαστάσει συντρόφου της, και την κατέσφαξε. Η μάρτυρας έκανε λόγο για εμμονή της κατηγορουμένης με το θύμα, το οποίο είχε γίνει δέκτρια απειλητικών τηλεφωνημάτων, επιθέσεων και όχι μόνο. «Φοβόταν για τη ζωή της. Ακόμα και στο σούπερ μάρκετ πήγαινε με παρέα» ανέφερε η αδελφή της, προσθέτοντας πως η κατηγορούμενη ήθελε να εξαφανίσει από το προσκήνιο την πρώην σύζυγο του τότε συντρόφου της.

Πάντως, δεν άφησε στο απυρόβλητο τον πρώην γαμπρό της. «Μας έλεγε ότι θα το τακτοποιήσει, αλλά δεν έκανε τίποτα» είπε, αναφέροντας ότι εκείνος, που είχε αποκτήσει δύο παιδιά με το θύμα, χαρακτήριζε τη σχέση του με την κατηγορούμενη -με την οποία επίσης είχε αποκτήσει άλλα δύο παιδιά- «επιπόλαιη».

Πρόεδρος: Όλα αυτά γιατί έγιναν; Για ποιο λόγο; Ήθελε να τους χωρίσει;

Μάρτυρας: Ναι. Πιστεύω ότι είχε στόχο εκείνος να μην έχει σχέση ούτε με τα παιδιά της. Αυτός επέμενε ότι δεν τα βλέπει γιατί εκείνη απειλούσε ότι θα κάνει κακό στην αδελφή μου και στα παιδιά. Ο πρώην γαμπρός μου μας έλεγε ότι έχει εμμονή με την αδελφή μου. Ήθελε ότι είχε και αυτή.

Εισαγγελέας: Τι την ώθησε να μπει με μαχαίρι; Ποιο ήταν το έναυσμα;

Μάρτυρας: Δυο μέρες πριν το περιστατικό είδε δύο φορές τα παιδιά του, ενώ είχε να τα δει τόσο καιρό. Είχε πει εκείνος ότι είχε χωρίσει και ήθελε να τα δει. Μάλιστα, η αδελφή μου είχε πετύχει την κατηγορούμενη το πρωί να περιμένει έξω από το σπίτι, όπως έκανε συχνά.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Δικαστική απόφαση "βόμβα" για την Ελλάδα: Αν η πολυκατοικία δεν θέλει, δεν θα γίνεται το διαμέρισμα Airbnb


«Έφερε σε ρήξη τις δυο κοπέλες»

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε και ο πατέρας της κατηγορούμενης, ο οποίος επίσης απέδωσε ευθύνες στον πρώην σύντροφο του παιδιού του. «Το πρόβλημα ξεκίνησε από τότε που η κόρη μου, έμπλεξε με το σύζυγο του θύματος. Ήταν η πρώτη της σχέση. Έμαθα για τη σχέση τους όταν η κόρη μου, ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και είδα την κοιλιά της. Δεν μου άρεσε αυτή η σχέση, ήρθε και χώθηκε στο σπίτι μας και δεν ήταν και το καλύτερο. Έτοιμαζόντουσαν για γάμο γύρω στο τέλος του 2014. Εκείνος ήρθε στο σπίτι μας και έμεινε σε εμάς» υποστήριξε.

Όπως φάνηκε από την κατάθεσή του, ο μάρτυρας μέχρι σήμερα δεν έχει αποδεχθεί την πρωτόδικη απόφαση. Αντίθετα, εξήγησε στο δικαστήριο πως ήταν το θύμα που εκφόβιζε την κόρη του, ενώ αναφέρθηκε σε διάφορες διαμάχες που είχαν οι δύο γυναίκες με «μήλο της έριδος» τον 44χρονο.

«Εφόσον εκείνος είχε και τη μια και την άλλη, είναι λογικό ότι θα γίνονταν φασαρίες» τόνισε και πρόσθεσε πως ακόμα και σήμερα ο 45χρονος και η κόρη του είναι ζευγάρι: «Σήμερα ο πρώην σύζυγος της θανούσας έρχεται και βλέπει τα παιδιά. Εγώ κάνω υπομονή γι' αυτά τα παιδάκια. Σήμερα είναι μαζί σαν ζευγάρι με την κόρη μου, πηγαίνει στη φυλακή και την βλέπει. Έφερε όμως σε ρήξη τις δυο κοπέλες και τώρα αγαπάει την κόρη μου».

Αναφορικά με το φονικό, κατέληξε: «Μας έλεγε ότι φοβόταν μήπως η θανούσα κάνει κακό στα παιδιά της. Η κόρη μου κατέβηκε από το αυτοκίνητο γιατί φοβόταν ότι κινδυνεύει το παιδί της που βρίσκονταν στο αμάξι. Πιστεύω πως άρχισαν να μαλλιοτραβιούνται και μετά μπήκαν μέσα στην αυλή του σπιτιού της θανούσας. Η κόρη μου κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητο της, πήρε για φόβητρο το μαχαίρι. Βγήκε εκτός εαυτού. Πρέπει να κυνηγήθηκαν και μέσα στον πανικό της έκανε αυτή την πράξη. Όταν βγαίνεις εκτός εαυτού δεν καταλαβαίνεις τι κάνεις».

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis